Răspunsuri și întrebări retorice

Încep și astăzi adresându-mă tot domnului președinte: domnule președinte, eu nu mă dau în stambă, ci îmi exercit dreptul la opinie. Așa cum este, bună sau rea, o să incerc să ofer răspunsuri la întrebările care îi frământă pe mulți.

O să continui să fiu obiectivă, deși e „o luptă” inegală. Eu ,,atac” și ,,mă apăr” cu propriile cuvinte. Dumneavoastră ce faceți? Vă ascundeți în spatele cuvintelor unui copil?

Nu este prima dată când vă solicit un răspuns personal și dumneavoastră extrageți din alte contexte, cu copy/paste, închizând discuția, nu oferind un răspuns. Poate așa se întâmplă și în cazul povestioarelor despre trăirile dumneavoastră din T.O.?!

În loc de studiu pentru Bacalaureat…

Nici nu știu cum să mă ,,apăr” în acest context. Un copil, care încă nu a ajuns nici la primul examen al maturității, își pierde vremea și emite judecăți de valoare cu privire la oameni pe care nu îi cunoaște personal.

Și eu am pierdut timp prețios, dar cred că mai prețios este cel în care ai putea să te pregătești pentru Bacalaureat. E adevărat că acest examen nu evidențiază adevăratele capabilități ale fiecăruia, dar pentru că e vorba și de patriotism, zic să ne respectăm limba maternă. Să răspund cu aceeași ,,monedă”? Nu, nu îmi încalc principiile.

Scriu despre asociația din care fac parte, dar în care nu mai am drepturi.

Este o altă zi în care am să mai scriu despre asociația din care fac parte, dar în care nu mai am drepturi. Deși am demonstrat prin solicitarea mea înaintată asociației, președintele susține contrariul.

Tot dumnealui este nemulțumit că ,,madam Ramona Darie” arată oamenilor adevăratele lui intenții prin ceea ce a expus în spațiul public și și-a asumat. ,,Porumbelul” plecat nu se mai întoarce în stol. Așa și cu cuvintele. Probabil, pentru că îmi folosesc dreptul la opinie, următorul pas este să mă excludeți (așa cum ați făcut-o și cu ceilalți, care au îndrăznit să ridice probleme, să solicite lămuriri) .

Diferența este că eu vin și cu răspunsurile. Nu o să mă opun domnule președinte, dacă mă excludeți. Ce o să-mi luați? Drepturile de care oricum nu pot uza de mai bine de un an?! Mereu ne vorbeați despre eleganță.

Dumneavoastră sunteți elegant când adoptați un limbaj peiorativ la adresa celor care au opinii diferite față de cele pe care le susțineți? De ce nu acceptați că oamenii sunt diferiți, oamenii au viziuni diferite?

Nu toți pot lăsa capul în fața dumneavoastră și să vă susțină în unele acțiuni. Metoda ,,pumnului în gură” ați dorit să o folosiți fără a conștientiza pericolul.

Urmările acțiunilor dumneavoastră nu vor întârzia să apară.

Chiar faptul că am început să scriu despre activitatea în asociație este urmare a acțiunilor nedrepte în raport cu noi (familia Darie).

De ce încercați să convingeți oamenii că noi contestăm activitatea asociației și rezultatele pozitive ale acesteia?

Nu faceți diferența între a saluta toată munca depusă de oameni pentru activitate și rezultate, de însușirea acestora, în întregime, în nume propriu?

Mai nou, e un nou trend, pe care îl văd ca pe o nouă metodă de a dramatiza. Ieșirea în public cu aceste informații ar fi doar frustrări ale oamenilor cu grad mai mare, mai mic și care nu se regăsesc pe aceeași traiectorie cu dumneavoastră.

Nu avem nevoie de nicio bucățică din ,,ciolanul” ăsta pe care îl tot invocați

Cum facem dom’ președinte? Acum se vine în asociație în funcție de grad? Este a patra zi în care scriu și vă mai reamintesc: nu avem nevoie de nicio bucățică din ,,ciolanul” ăsta pe care îl tot invocați în discuții. Vreți o declarație notarială să mă credeți? Pentru noi este suficient să ne așezăm liniștiți, seara, pe pernă, lucru pe care îl și facem. Nu avem mustrări că am fi nedreptățit pe cineva. Poate, uneori, tot pe noi, dar aia a fost alegerea noastră.

Dragi membri ai asociației, de astfel de oameni vă place să fiți reprezentați?

Este posibil ca într-o zi să aveți nevoie sa vă susțineți un punct de vedere, dar pentru că adevărul absolut este deținut doar de președinte, o să vă regăsiți în situațiile prin care am fost nevoiți să trecem. Prin toate mijloacele veți fi ținuți cât mai departe de cei care v-ar putea afla opinia.

Ce s-a ales de banii donati?

Pentru că am demonstrat că Mihai Darie a donat pentru CRRV, cred că am dreptul să întreb ce s-a ales cu banii donați? Și ai noștri, și ai altora?!

De mai bine de un an nu am văzut să se facă/să se investească în centrul medical, care ar trebui să deservească interesele celor pe care îi reprezentați. În schimb, vă observ tot mai prezenți și interesați de acea locație (pensiune) de lângă cel care ar fi trebuit să fie CRRV.

Nu credeți că cei în cauză au nevoie de servicii medicale, nu de servicii hoteliere? Cumva, întreg acest proces de dezvoltare a centrului eu îl văd în sens invers acțiunilor dumneavoastră, dar până la urmă ce contează ce doresc donatorii?!

Apropos, sunt oameni care întreabă dacă pot merge la recuperare, de ce nu le răspundeți?

De ce încercați să ne convingeți că de fapt pensiunea este parte din întreaga locație a CRRV? Face parte, acea pensiunea, din HCL al municipiului Târgoviște de a fi folosită în mod gratuit? Dacă ar fi așa, de ce există un contract de vânzare-cumpărare în acest sens? Clauzele contractuale credeți că le puteți îndeplini sau o să dați vina pe puchiști că n-au mai intrat donații în cont?

Întrebări ce vor rămâne fără răspuns

Pentru toate întrebările, e lesne de înțeles că nu vom primi răspunsurile cuvenite, ci doar alte explicații pompoase prin care veți transmite ,,nimic”.

După toate cele expuse, pe care cu alte cuvinte, am incercat să le transmit și dățile trecute, nu vă nasc niște curiozități?

Nu cumva ar trebui să citiți și să analizați în detaliu, iar mai apoi să concluzionați dacă își merită ,,onoare și respect”?

Ramona Nicoleta Darie, membru, al AMVVD rămas fără drepturi.

You may also like...

1 Response

  1. George Moldovan spune:

    Stimată doamna Darie
    Ați/am devenit indezirabili în momentul în care s-a constatat lipsa oricărei viziuni strategice pentru veterani și a început sifonarea banilor de către penalii care se va dovedi că n-au avut alt interes decât să le sune arginții în punga proprie prin factorul emoțional.
    Nici un veteran nu va beneficia de vreun tratament la CRRV și speranța penalilor este să treacă timpul iar fapta să se prescrie. Se va prescrie dar noi vom fi tot aici. Noi putem sta cu fruntea sus să zicem “Onoare și respect”. Bătându-se pe burtă de mulțumire că au fraierit pe mulți, cei în cârdășie se vor uita curând complice unii la alții și vor începe să evalueze cine pe cine va vinde. Credeți-mă, se vor vinde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *