Cuvânt în replică sau cum să nu faci ca distinșii „seniori AMVVD”

Sa începem cu începutul sau cum funcționează lecția de umanitate și altruism față de cei care și-au pus încrederea în tine!

Azi, continuare la cum veteranii, de pe spatele și imaginea cărora Apostol Marius a strâns o suma considerabila de bani folosita în mod haotic pe lucruri nerelevante, a pierdut „proiectul pe termen lung a AMVVD ” și anume realizarea primului centru de recuperare pentru Veterani, denumit în cele ce urmează CRRV.

Dezinformare privind necesitatea achiziției unei pensiuni

Întrucât, în continuare se dorește dezinformarea membrilor AMVVD, privind necesitatea absolută a achiziției pensiunii Karoline, întrucât aceasta ar face parte din CRRV, ne simțim obligați să facem câteva precizări:

Pensiunea Karoline nu a fost niciodată în proprietatea sau în administrarea Primăriei Târgoviște astfel încât să poată fi vorba despre vreun imobil component al CRRV. Acest imobil este situat în vecinătatea CRRV și aparține unei persoane private, o societate comercială, identificat juridic în mod distinct de imobilul CRRV, proprietatea Primăriei.

Daca făcea parte din CRRV de ce este achiziționată de la un alt proprietar decât Primăria Targoviste ? Dacă făcea parte din CRRV, de ce nu a fost preluată tot în comodat(fără preț și fără chirie) ca și acesta și  de ce trebuie cumparată (cu o sumă fabuloasă) atâta timp cât obiectivul principal al asociației este darea în folosință a CRRV ?

De ce a fost angajată răspunderea asociației în achiziția acestei pensiuni pentru un preț de 220000 euro, in loc ca suma de bani respectivă să fie investită în reabilitarea primei clădiri din CRRV?
De ce s-a inființat o societate comercială (SRL) care are ca obiect de activitate restaurant, cu sediul la această pensiune ?

Cârciumă pentru veterani?

Oare nu cumva intenția, în fapt, era de a deschide, pe banii veteranilor, o cârciuma întru-un spațiu cu 7 camere unde, să fim realiști, veteranii din țară, cu excepția membrilor CD-ului și prieteni ai lor, nu vor ajunge să se cazeze vreodată?

Se aruncă vina pe Guvern! Nimic mai neadevărat! Guvernul nu are nicio atribuție în sensul prelungirii unui contract care este încheiat cu Primăria Târgoviște (contract agreat în această formă, împreună cu obligațiile ce revin fiecăruia, de către ambele părți), care este proprietar al locației în care se dorea construirea CRRV, de la Mănăstirea Dealu. Fiind proprietatea Primăriei Târgoviște, singurul organism care poate dispune pentru această locație este Consiliul Local.

Toată lumea e vinovată, mai puțin conducerea AMVVD

Se aruncă vina pe Primăria Târgoviște, nimic mai fals, în contractul asumat în 2018, în termen de 5 ani trebuia să se identifice investiții majore astfel încât pavilionul A să fie pus în funcțiune.

Aceste investiții lipsesc cu desăvârșire, nu numai că imobilul nu a fost renovat / reabilitat însă, ca urmare a timpului, a lipsei unei conservări a suferit deteriorări, ba mai mult o parte din investițiile anterioare făcute de Societatea Valleriana au dispărut ceea ce a dus la o pagubă de cateva zeci de mii de euro care nu mai pot fi recuperați.

Ce se menționează că ar fi fost făcut, ”pentru care exista documente ”, în realitate sunt acțiuni de toaletare a spațiului verde (realizate cu aportul oamenilor care au crezut cu sufletul deschis in acest proiect), câteva panouri de gard bordurat care în parte au fost sustrase sau deteriorate în timp, cateva foi de tablă luate de pe o parte din acoperisul primului pavilion în urma unei furtuni acum 4 ani (și aceste reparații fiind făcute cu aportul câtorva membri ai asociației), în rest câteva geamuri și uși termopan termopan într-o valoare de aproximativ 100000 lei.

De la aceste lucrări și până la darea în folosință a unui pavilion cu o suprafata de aproximativ 5200 mp care să aibe ca și destinatie înființarea centrului de recuperare și refacere medicală posttraumatică pentru militarii veterani și veteranii cu dizabilități din teatrele de operații, cu activități conexe și de cazare, unitate spitalicească cu ambulatoriu integrat, inclusiv cu activități de cercetare medicală și pregătirea profesională a personalului medico-sanitar, bază de tratament profilactic și curative este un drum foarte lung.

Ieșirea în stradă a membrilor AMVVD

Se instigă la ieșirea în stradă? Oare pentru ce? Cine să răspundă pentru nerespectarea cel puțin culpabilă dacă nu vinovată, a obligațiilor pe care asociatia, cu buna-credinta a crezut ca le va putea respecta, obligatii asumate într-un contract de care se pare conducerea s-a îndepărtat pe măsură ce termenul de 5 ani a trecut?

Să terminăm așadar șarada, să înceteze minciunile și uneltirile și cei vinovați de bătaia de joc la adresa veteranilor să răspundă!

Un mic exercițiu matematic. Variante de lucru la CRRV

Să facem un mic exercițiu matematic prin care să arătăm care erau variantele în care, acest contract și implicit CRRV putea să fie pus în funcțiune măcar parțial. Vă vom prezenta trei variante de lucru și vă lăsăm pe dumneavoastră să le analizați și să trageți singuri concluziile:

Varianta I

Achiziția pensiunii Karoline – 220.000 euro;
Reabilitare Pensiune (spații și zonă servit masa) – 30.000 euro;
Reabilitare Bucătărie (echipamente și accesorii) – 40.000 euro; nu mai vorbim că pentru funționare bucătărie sunt necesare o serie de avize;
Total investiție Pensiune – 290.000 euro, minim;
Investiție Pavilion A (CRRV) – 0 euro (pornind de la momentul achiziției pensiunii)

Varianta II

Achiziția a 25 de containere pentru construirea unei săli de mese și bucătărie; – 130.000 euro (26 containere x 5000euro/bucată);
Amenajare platformă și interioare cu mobilier – 20.000 euro ( mese, scaune, linie de servire, etc.);
Amenajare interioară și utilare bucătărie – 40.000 euro;
Total investiție – 190.000 euro;
Investiție Pavilion A (CRRV) – 100.000 euro (în comparație cu varianta I)

Varianta III

Investiție Pavilion A (CRRV) – 290.000 euro (în comparație cu variant I)
Achiziționarea de servicii de catering din
momentul deschiderii parțiale a primului Pavilion – 0 euro

Investiția de 290.000 euro ar fi putut asigura, cel puțin parțial, zona de recuperare medicala și o parte din echipamente, iar serviciile medicale puteau fi externalizate fiind binecunoscut faptul că există câteva firme care doreau să vină în sprijinul desfășurării activității medicale, astfel încât acest centru să funcționeze, iar prin asigurarea hranei, dacă era cazul, prin contractarea unei firme de catering care ,ar fi prezentat si avantajul de a nu implica asociatia, (în condițiile în care o sală de mese și o bucătărie poate da naștere la foarte multe probleme de ordin alimentar/sanitar).

Așteptăm cu înfrigurare reacțiile voastre sincere.

You may also like...

3 Responses

 1. Cunoscător spune:

  Amvvd s-a transformat într-o gașcă care nu are că scop, decât să spună „așa este , sau are dreptate dl.Apostol”. Dar cine e Apostol??
  Este cel care a dat afara oamenii buni, care munceau , dar nu erau de acord cu el și practicile lui. Au rămas lângă el, așa ziși ofițeri, care și în activitate erau la fel de pupători de fese. Ceva nu este logic….! Cum se face că Apostol, un subofițer, ajuns în prin căi neortodoxe din mac (a fost dat afara de la școala de subofițeri, apoi, angajandu-se MAC, a ajuns subofițer fiind șoferul cui trebuie) , este făcut sublocotenent, iar ditamai coloneii și un general , care sunt lângă el, se complac în situația în care alături de un analfabet fac fapte penale!
  Cea mai tare chestiune este când spune Apostol ” îmi asum”. Păi ăsta și-a asumat tot, absolut tot, pe banii noștri. Numai că celebrii colonei, inclusiv contabilul, sunt parte la infracțiuni. Hal de ofițeri care susțin cultul personalității unui analfabet! Dar, in rest, aceștia proclama ” onoare și respect”. De mult nu mai are analfabetul așa ceva.
  Vă expun situația mea personală în relația cu Amvvd. Când am aderat , am făcut-o din convingere. Tabloul expus de conducerea centrală era frumos. Toate se întâmplau in interesul veteranilor din TO. Au apărut semne de întrebare când aveam alte opinii constructive, nu considerate doar de mine , ci de marea majoritate! In final s-a dovedit că Apostol analfabetul ( scuzați pleonasmul) este „șeful la bani” !

 2. Apostola spune:

  Cine? Au neuroni zburdalnici aplaudacii lui Apostol.Nu au cu ce să discearnă atâtea informații care li se oferă. Ei sunt de serviciu pe pagina micului patron de asociație să ofere osanale publice : onoare și respect, trimise din instinct, nu din rațiune. Rău am fost, rău am rămas. Aah, și miliardul a fost pentru un scop nobil: să-și vindece nevasta. Când a văzut miliardul pe cont, s-a vindecat de toate boalele. Și patronul de asociație când a văzut „comisionul” cuvenit in cont, a rămas fără cuvinte.

 3. John spune:

  Reacții? Mai e asta președinte încă? Mai sunt prosti care îl susțin și susțin infracționalitatea? Nu se poate face nimic pe penal pentru declarații mincinoase, fraudare de bani? Cum e cu miliardul ala furat de Udrea? Apostile, de ce îl ții în brate? Voi sunteți râsuri, nu veterani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *