Votat de veteranii din teatrele de operații, suspendat de non-veteranii din Consiliul Director al AMVVD

Nu ești cu mine, ești împotriva mea…cam așa se poate traduce ceea ce se întâmplă zilele astea la AMVVD sucursala Constanța, în urma deciziilor luate săptămâna trecută de Consiliul Director al AMVVD.

Votat cu o majoritate covârșitoare în Adunarea Generală a Sucursalei AMVVD Constanța, președintele ales Crăciun Cristian nu a primit girul Consiliului Director al AMVVD de la București, constituit în parte suficient de mare, din civili, militari sau foști militari care în viața lor nu au pus piciorul într-un teatru de operații. Cu toate astea, au drept de vot și pot suspenda după bunul plac militari hârjoniți în teatrele de operații, militari ce au stat luni întregi cu gandul la familiile pe care nu au știut nici o secundă dacă vor mai apuca sa le vadă.

Că vorbim de foști jurnaliști, asistenți medicali, foști ofițeri, actuali SGP sau personal din MAI, toți acești membri ai CD-ului care a decis suspendarea președintelui sucursalei Constanța au un element în comun: goana după bani, lipsa verticalității morale și, nu în ultimul rând, lipsa totală a experienței trăite într-un Teatru de Operații. Cu toate astea, li se permite, prin deciziile luate în cadrul CD-ului, să conducă și să dispună, după bunul plac de banii și experiența veteranilor din teatrele de operații.

Nu ești de acord cu mine, ești împotriva mea și trebuie să pleci

Asemenea dlui Presedinte Cristi Craciun, toti colegii din AMVVD care au înțeles și s-au opus drenării sumelor din conturile Asociației (fie ca vorbim de donatiile, contributiile sau cotizatiile membrilor) in buzunarele private ale apropiaților membrilor din CD, au fost excluși din asociație fără a li se da posibilitatea de apărare sau de a da vreo explicație.

Am scris cu bold sintagma „toți colegii care au înțeles și s-au opus” pentru că lista celor care au înțeles DAR SUNT PARTE din aceste mecanisme financiare (fie pentru o insigna sau un breloc, fie că li se permite să apară la nu știu ce post local de radio unde debitează povești despre fantasmagoricul număr de 36.000 membri, fie că sunt cointeresați material de Apostol, de exemplu prin facilitarea unui acces în poligoanele M.Ap.N, fie că sunt trecuți pe lista scurtă a unor posturi de instructor prin Africa) este mult mai lungă.

Ce? Nu stiati de pozitiile de instructor din Africa? Nu v-a spus Apostol? Sunt doar câteva zeci de locuri plătite cu peste 10.000 euro / lună, dar nu sunt pentru tine veteranule obisnuit, care ai aderat din convingere la această asociație, păcălit ca și noi că ar exista vreun ideal mareț.

Lucrurile sunt de notorietate, dar se discută doar pe grupuri mici, din care fac parte doar acoliții lui Apostol…dar TU nu ai acces la aceste grupuri! TU trebuie doar să îți plătesti cotizația, să îți donezi prima indemnizație (lucru pe care nici Apostol, nici Tutunaru si mai nimeni din CD nu a făcut-o) si cel mai important: sa nu pui intrebari despre banii Asociatiei!

În ce ne privește, consecvenți valorilor morale care ne-a adus împreună, vă asigurăm ca vom lua apărarea celui mai defavorizat în șansele sale de câștig și vă asigurăm că abominațiile lui Apostol nu vor fi niciodată omologate de Instanță și fiecare va răspunde legal pe măsura faptelor sale.

Onoarea și respectul nu se impun prin dictatură ci se câștigă prin atitudine și fapte.


–TO BE CONTINUED–

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *