Asumare, educație, decență – noțiuni necunoscute

Vă spuneam și ultimile concluzii cu privire la asociație și ambițiosul proiect, în care și noi am investit: muncă, timp, bani, dar pe care nu îl vedem a se concretiza. Și, din păcate, ca urmare a lipsei de implicare în proiect, tot mai mulți gândesc asta.

Prezența în mediul online cu aceste materiale nu este un atac la persoană, cum fals se insinuează, ci doream să trag un semnal de alarmă și, totodată, să evidențiez implicarea în activitatea asociației și faptul că nouă ne pasă.

Asumare, educație și decență.

Astăzi, nu am să mai continui să demonstrez că direcția acțiunilor asociației este greșită. Timpul va răspunde și nouă, și dumneavoastră.

Astăzi, vreau să vorbesc despre asumare, educație și decență.

Un copil, despre care vă spuneam că nu a ajuns la primul examen al maturității, îmi vorbește cât de mândri vor fi fiii mei. Vom vedea, dacă vor fi ,,mândrii” sau mândri. Cert este că ei vor ști ce este decența și respectul. Îi voi învăța să muncească pentru rezultate și îi voi mai învăța un lucru important, să nu fure.

Deși veți spune că sunt exigentă, dar asta mi se pare limita dintre tupeu și nesimțire.

Scoaterea informației în spațiul public nu este pentru a ne măsura ,,mușchii” creierului și nici numărul de persoane care apreciază o pagină ori numărul de persoane dintr-un grup al unei rețele de socializare. Așa cum am spus anterior, apreciez calitatea, nu cantitatea.

De ce vorbeam despre furt? Din moment ce grupul de Facebook al asociației, administrat timp de 2 ani, și-a dublat numărul de urmăritori ajungând la peste 12000, când am predat, iar tu, un copil căruia i s-a oferit un ,,pumn de bombone”, te lauzi cu un grup de 13604 membri (undeva la aproximativ 1000 de persoane în plus), insinuând și asumând munca altora, nu crezi că ai furat ceva?

Să fie valabilă zicala ,,cine se aseamănă se adună?”

Un adult se ascunde în spatele unui copil

Încă sunt contrariată cum un adult, cu o înaltă prestanță, se ascunde în spatele cuvintelor unui copil și acceptă să fie ,,protejat”. Iar aici cred că este exemplul cel mai concret de asumare/neasumare.

Pentru că viața trebuie trăită cât mai frumos și pentru că sunt un om cu principii, o să continui să am aceleași convingeri morale, indiferent cum le interpretează cei care se simt atacați.

Pentru faptul că sunt atât de josnici în cele pe care le fac publice, nu pot coborî pe scara de valori și nu pot să mă apăr.

Mulțumesc administratorilor site-ului și paginii de Facebook ,,Grupul Veteranilor”, care au acceptat să promoveze opinia mea, iar cititorilor le doresc să aibă suficient timp, în care, filtrul rațiunii să le fie prezent în toate.

Cu sănătate, liniște și pace să vă petreceți Sfintele Sărbători Pascale!

Ramona Nicoleta Darie, membru AMVVD, rămas fără drepturi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *