Asociația AMVVD obligată de instanță să pună la dispoziția oricărei persoane interesate actele care dovedesc sumele obținute din donații și sponsorizări și la ce anume s-au folosit acestea!

TRIBUNALUL BUCUREȘTI ADMITE azi 11.11.2022 CEREREA prin care asociația AMVVD este obligată să pună la dispoziția oricărei persoane interesate, actele care dovedesc sumele obținute din donații și sponsorizări, și la ce anume s-au folosit acestea!

Decizia instantei de „Ziua veteranilor”

În democrație, instituirea unor obligații dă naștere unui drept corelativ! Întrucât epoca de aur e demult apusă, ne-am obișnuit ca atunci când ni se cere ceva să știm că avem dreptul să cunoaștem și pentru ce ne este cerut acel lucru.

În cadrul unei asocieri prin libera voință exprimată, am ales, animați de cele mai sincere gânduri, să ne alăturăm Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități….(AMVVD) crezând că oferind respect, onestitate și încredere vom primi și de partea cealaltă același tratament.

Dacă pui întrebări, ești exclus din asociație

Timpul a dovedit că nu toți tratează un scop nobil cu același interes onest de voluntariat, spirit de întrajutorare, deschidere și înțelegere ca într-o ”mare familie”, și am aflat că dacă pui întrebări și ceri informații despre ce se întâmplă cu proiectele în derulare la care participi și tu și la care donezi din venitul tău, dincolo de suportul efectiv prin muncă și timpul dedicat acelor activități, dacă pui intrebări legate de fondurile provenite din donații/sponsorizări, sume care se vehiculează în spațiul public însă nu se regăsesc în niciunul din proiectele pe care le numești pompos ”scopul principal al asociației, proiectele de anvergură ale asociației…etc ”, constați că respectul se schimbă în mitocănie, iar onestitatea în ascunderea adevărului prin orice mijloace, inclusiv prin excluderea ta din asociație fără a avea ceva concret pe motiv de ”denigrarea asociației și a membrilor săi”.

Consiliul Director organ executiv și nu decizional

Pe rolul TRIBUNALULUI BUCUREȘTI, după multiple incercări de a adresa Consiliului Director (care, apropos, este organ executiv și nu decizional – a se citi: Consiliul Director se asigură de punerea în executare a hotărârilor luate de Adunările Generale ale membrilor asociației și în niciun caz invers), cum spuneam, după încercări oficiale de a obține de la Consiliul Director informații considerate de legislația în vigoare, cereri de eliberare informații publice referitoare la cotizațiile strânse în decursul unui an, de numărul de membrii ai asociației, de sumele de bani provenite din donații și sponsorizări și modul lor de folosire, în urma disprețului cu care CD-ul de la București înțelege să iși trateze membrii cotizanți, iată că TRIBUNALUL a decis azi 11.11.2022, de Ziua Veteranilor, INTAMPLARE SAU NU!!!! să ne îndreptățească cererile și să OBLIGE conducerea de la București să ne pună la dispoziție informațiile solicitate.

Fiind considerate informații la care oricine, indiferent că este sau nu membru, indiferent că îi sunt necesare pentru anumte situații sau pentru o pură informare, DACĂ, și numai dacă răspunsul ar fi fost unul simplu, în asigurarea transparenței activității asociației, ar fi trebuit să fie dat de la prima solicitare de către cei care ”ne reprezintă” la București, pe principiu dacă nu ai nimic de ascuns de ce să te sustragi unei astfel de cereri?!

Întrucât lucrurile semnalate înca din primele articole, atunci când din nevoia de a informa membrii cititori, și nu numai, despre faptul că lucrurile în AMVVD nu sunt tocmai așa cum sunt prezentate, având în vedere că din 2018 de cănd se cer bani cu fiecare prilej pentru realizarea primului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Târgoviste, se vehiculează sume de ordinul zecilor de mii de euro proveniți din donații, sponsorizări, concerte caritabile, licitatii, și cu toste acestea în tot acest timp IN CENTRU NU S-A INVESTIT APROAPE NIMIC, acesta regăsindu-se în aceeași stare în care a fost preluat, am avut curiozitatea să întrebăm: PE CE AȚI CHELTUIT STIMAȚI DOMNI BANII PENTRU CENTRU?

Începând cu 2019 au fost organizate o serie de manifestări care să atragă fondurile necesare dării în folosință a primului pavilion al acestui centru, astfel existând în spațiul public mai multe sume strânse.

Licitațiile caritabile „Pentru cei rămași” și „Licitația faptelor bune” au adus 5000 de euro anul trecut

Împreună cu cei de la casa de licitații Artmark, era demarat proiectul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Pentru cei rămași” care a avut un real succes. În anul care a trecut, prin licitația obiectelor donate cu sufletul de diferite personalități ale vieții publice din România, desfășurată online, a fost obținută cu titlu de donație și sponsorizare o sumă de peste 3500 de euro. În același timp, la sediul Casei de licitații Artmark, se desfășura ”Licitația faptelor bune”, prin care se urmărea atragerea de fonduri necesară cauzei AMVVD, respectiv dotarea celor 4 laboratoare psihologice de la Centrul din Târgoviște. Astfel, prin mijlocirea unor oameni cu suflet, se aduna suma de 1200 de euro. Totalul anului trecut, peste 5000 de euro.

Numai în anul 2019, în urma licitației de la Cercul Militar desfășurată de Artmark, în conturile AMVVD au intrat peste 23000 de euro, bani destinați reabilitării camerelor, dotării cu mobilier și aparatură de specialitate a celor 4 laboratoare din CRRV, licitatie prezentată pe larg in mass media vremii.

Pe ce s-au cheltuit banii urmează să aflăm în baza hotărârii judecătorești pronunțată azi, hotărâre care ne îndreptățește să aflăm răspunsul la întrebările din
cererea de chemare in judecata.

Până vom avea răspunsul la acestea, mai așteptăm un răspuns care, poate de data asta, va veni onest și fără intervenția instanței de judecată de la mai marii reprezentanți ai noștri de la Bucuresti.

Ce s-a ales de proiectul ”Case pentru veterani”?

Ce s-a întamplat domnilor cu locuințele sociale unde trebuiau să locuiască veteranii fără familii sau abandonați de familie, din lista dumneavoastra extraordinar de lungă cu veterani care așteptau să se mute? Cine și căți locuiesc efectiv în containerele achiziționate din banii asociației și amplasate în curtea CRRV?

Și încă ceva, de ce a achitat AMVVD contravaloarea acestor containere, amplasarea lor și racordarea la utilități dacă acest proiect a pornit ca unul în parteneriat cu MApN, care de altfel urma să le pună la dispoziție cu titlu gratuit? În baza cărei dispoziții a Adunarii Generale ați optat pentru redistribuirea fondurilor asociatiei către acest scop? Din ce fonduri au fost dați banii pentru achiziția și amplasarea lor?

Unde sunt cei 50000 de euro din licitații?

Care este finalitatea sumelor strânse în urma licitațiilor din anii trecuți, de aproape 50000 de euro? Nu ajungeau acești bani pentru dotarea a patru laboratoare de psihologie conform destinației declarate? Nu ajungeau cei 10000 de euro obținuți pentru pălăria purtată de Mircea Diaconu în filmul ”Profetul, aurul și ardelenii” pentru realizarea unui laborator de fizioterapie?

Se pare că trendul LA BUCUREȘTI, anul acesta, este de tocare a fondurilor existente prin ”spectacole”, ”concursuri” și ”vizite în țară”, nicidecum de sprijin al veteranilor din Teatrele de Operații aflați în nevoi. Între poze, plimbări în țară și multe cuvinte deșarte, pierd din vedere tocmai scopul principal pe care, din păcate, in martie 2023, vor trebui să îl declare imposibil de îndeplinit. Si asta nu pentru ca nu s ar fi putut ci pentru că onoarea și respectul sunt noțiuni doar pe hârtie.

Chiar dacă voi nu ne vreți, răspunsuri tot va trebui să dați

Până la oferirea unui răspuns onest din partea dumneavoastră, vă asigurăm că dacă voi nu ne vreți noi vă vrem pentru a ne da explicații legale și pentru ca îi respectăm pe oamenii din țară, președinți de sucursale, veterani, membrii din întreg Sistemul Național De Aparare Ordine Publică Și Securitate Națională, membrii din societatea civilă, oameni care animați de aceleași valori morale au pus umarul pentru a ridica aceasta asociație, vom lupta în continuare până vom obține adevărul și vom remedia derapajele de la conduita morală și onestă necesară îndeplinirii scopului asociației.

Nu vom utiliza celebra urare ONOARE ȘI RESPECT decât atunci când vom fi convinși că aceasta nu este doar un slogan lipsit de esență, vom încheia urându-vă RESPECT VETERANILOR!! pentru că azi e ziua veteranilor, iar pentru membri corecți, REZISTATI!

Adevărul întotdeauna răzbate și banii lasă urme oricât de mult s-ar încerca să se ascundă.

Mai putin punctul 8, acestea sunt întrebările la care AMVVD este obligat să dea un raspuns oficial

You may also like...

1 Response

  1. Mircea Fusca spune:

    Cainele moare de drumul lung si prostul, de grija altuia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *