Cronometrul achizitiei pensiunii AMVVD s-a oprit: aici/unde sunt banii dumneavoastră?

Motto: Este o vorbă, conform căreia, unii tac pt că nu înțeleg nimic, alții tac pentru că înțeleg prea multe. În realitate, mi se pare că tac cei ce înțeleg pentru că sunt sătui sa le explice celor  ce nu vor sa înțeleagă!

Despre achiziția pensiunii Karoline de către AMVVD și neregulile legate de aceasta achiziție, nereguli sesizate atat Consiliului Director cât și Adunării Generale de către ”puchistul” Cătănescu, am mai scris și vom mai scrie pe acest site.

Este necesar însă un scurt istoric: în data de 07.02.2022, cu doar trei săptămâni înainte de Adunarea Generală din 26.02.2022, fără nici-o înștiințare prealabilă, președintele AMVVD, dl. Apostol Marius, împreună cu câțiva membrii ai Consiliului Director semna antecontractul de vanzare – cumparare privind pensiunea, virând totdată în conturile acestui SRL și suma de aproximativ 70000 de euro din banii veteranilor, destinati, in mod exclusiv, realizarii primului Centru de Refacere si Recuperare al Veteranilor.

Nu a contat faptul că pensiunea nu avea actele în regulă, drept dovadă stând faptul ca în anul 2022 s-au făcut modificări în cartea funciară a pensiunii, antecontractul fiind semnat și banii virați, ipoteca existentă asupra pensiunii fiind ridicată cu bani AMVVD (30.000 lei) puși la dispoziție de către președintele AMVVD și virați în contul SRL ului fără nici-o bază legală, cu ceva vreme înainte de semnarea contractului.

Nu a contat nici faptul că în sedința Adunării Generale din 26.02.2022 președintele AMVVD a decis că dacă nu este dorită, se va renunța la ea, afacerea mergând mai departe:

Extras din PV al AG AMVVD din februarie 2022

Același lucru a fost confirmat și de actualul vicepreședinte al asociației, dl. comisar sef Juganaru Robert, pe grupul asociației București, renunțarea la achiziția pensiunii Karoline:

Raspunsul comisarului la intrebarea legată de achizitia pensiunii
Iată că a expirat timpul prezumat achitării celei de-a doua tranșe, de 150.000 de euro,

însă până la data de 09.02.2023, această tranzacție nu fusese finalizată, conform unui extras de carte funciară datat 09.02.2023:

Extrasul de carte funciară din data de 09.02.2023 privind pensiunea Karoline, poate fi vizualizat integral aici: 2023 – 02 – 09 – Extras CF

Avînd în vedere faptul că antecontractul prevedea pierderea de către AMVVD a unei sume de 20.000 de euro în caz de nefinalizare a tranzacției și faptul că nimic nu s-a anunțat oficial în legătură cu aceasta achiziție, adresăm public și vă provocăm să răspundeți următoarelor întrebări:

1. dacă pensiunea avea actele în regulă așa cum s-a susținut permanent de către promotorii afacerii, de ce în cursul anului 2022 s-au făcut modificări în cartea funciară?

2. s-a finalizat achiziția pensiunii și dacă da, cu ce fonduri a fost achitată diferența de 150.000 de euro?

3. s-a prelungit perioada de finalizare a contractului printr-un act adițional?

4. dacă nu s-a finalizat, au fost virați cei 70.000 de euro, achitați ca avans, în conturile asociației?

5. a renunțat asociația la cei 20.000 de euro pentru nefinalizarea la timp a contractului de vânzare-cumpărare sau se îndreaptă în instanță pentru recuperarea lor împotriva celor vinovați?

Întrebarea care derivă de aici este, dacă NU E NIMIC DE ASCUNS, și puchiștii ăștia e nebuni și vrea rău la AMVVD”, de ce vă încrâncenați pe apărare și pe cheltuirea banilor veteranilor pe festivaluri fără nici-un beneficiu, în loc să ieșiți cu răspunsuri concrete la întrebări și să îndepliniți scopurile înființării asociației, ajutorarea veteranilor cu nevoi și a văduvelor acestora?

Adevărat, unii tac pentru că au înțeles că nu au cui să spună, alții tac că nu știu ce să răspundă!

Clubul Veteranilor

You may also like...

4 Responses

 1. Vrincean Laurentiu Daniel spune:

  Rușine celor care au furat!!!
  Nu am văzut ,Poze sau filmulețe cu ce sa investit și sa construit sau dotat in Pensiunea Kalorina

 2. Dan Albu LMP spune:

  Am furat si eu….am plecat si in vacante pe banii membrilor LMP , am mancat si am petrecut……dar voi cei din AMVVD m-ati intrecut de 10 ori.

  • George Moldovan spune:

   Așa-zisa achiziție a fost o etapă în golirea vistieriei. Cei care au decis semnarea actelor au știut de la început ce fac deși suntem mulți care n-am fost de acord cu această tranzacție. Se strânge lațul și cei cu fesul roșu vor intra curând la numărat semnături și atunci să vedeți “intervenienți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *