Despre drepturile încălcate

Promiteam că o să revin. N-am lăsat să treacă prea mult timp căci nu vreau să nasc suspiciuni. Vă mărturisesc că încă sunt atâtea de scris, dar o să mă rezum, astăzi, la exercitarea unor drepturi ca cetățean al unui stat democratic.

Dreptul la opinie

Primul pe care vreau sa mi-l exercit este cel la opinie, de aceea am să continui să scriu viziunea mea asupra lucrurilor petrecute în asociația din care fac parte, dar în care nu mai am vreun drept, nici măcar acela la a fi informată, în mod direct, căci indirect, reușesc eu cumva să fiu la ,,zi”, chiar și cu jignirile sau denigrările aduse. Pentru cele din urmă nu o să am vreo reacție.

Cine poate doar atât la vârsta maturității, nu îl pot educa. Însă, cu privire la nedreptățile care ni s-au făcut, în opinia noastră, nu voi mai lăsa nimic nescris.

În primul rând, vreau să fiu clară. Interesele acestor postări nu sunt de a denigra vreo persoană sau instituție, ci pentru a-mi exprima propria opinie. De ce spun asta? Nu vreau să demonstrez că am dreptate sau nu. Atunci când există suspiciuni în acțiunile noastre sau nu putem demonstra că avem dreptate, apelăm la personal autorizat, iar în cazul nostru, la instanțele de judecată.

Dosarul Darie Mihai în relația cu A.M.V.V.D

Deși se încearcă a îmbrăca iar adevărul într-un fals, am să vă spun mai clar, în limbaj popular, ce dosar are Darie Mihai în relația cu A.M.V.V.D.: pentru că a dorit să își exercite dreptul la opinie și la informare, pentru că a îndrăznit să fie incomod prin întrebări sau solicitări, a fost exclus din asociație, fără a fi informat în termenele prevăzute de lege ( un alt drept încălcat). Nu asta e important pentru cititori, căci până la urmă nu li s-a încălcat lor vreun drept, ci cauza judecării dosarului.

Mihai Darie nu a dat în judecată asociația pentru a-i bloca activitatea, căci nu are vreun drept care să prevadă acest lucru, ci doar a solicitat îndreptarea unei situații, din opinia noastră, nedreaptă și nefondată.

De când opiniile sunt interpretate a fi denigrări?! Dacă totuși există, de ce nu sunt făcute publice, să putem îndrepta ce a greșit sau să demonstrăm că nu îi aparțin? Un singur răspuns pare să avem: dacă după aproape 2 ani de la excludere nu s-a făcut nimic palpabil public, înseamnă că nu există.

Președintele își asumă

Îmi aduc aminte, în ședințe sau diferite situații, președintele asociației, în cazul în care nu putea susține cu argumentări o situație, spunea că își asumă. Bănuiesc că tot așa și-a asumat în cazul lui Darie Mihai.

Dacă l-ați exclus prin asumare, domnule președinte, e normal să vă asumați și consecințele, anume, dreptul lui de a uza de formele de apărare în cazul contestării actului în justiție. Dacă sunteți atât de asumat și aveți convingerea că alegerea făcută în relația cu Mihai Darie, de ce încercați să transformați adevărul într-o minciună? De ce încercați să întoarceți atâția oameni împotriva lui? V-am spus, puterea e a dumneavoastră, păstrați-o.

Puteți împărți ,,ciolanul”, care e în toate mesajele dumneavoastră cu privirile la ,,puchiști”, cu cei cu care împărtășiți aceleași convingeri. Sunteți nemulțumiți că nu ne ascundem undeva, cu tot ceea ce știm, să aveți liniște și să continuați pe aceeași traiectorie.

Am avea liniște fiind complici în tăcere?

Am avea, oare, noi liniște să știm atâtea nereguli, să le acceptăm și să vă fim complici în tăcere? Noi (Darie) nu dorim, prin acțiunile noastre, decât să demonstrăm adevărul. Cu timpul vom afla care este cel real: al nostru sau al dumneavoastră.

Dacă nu vă e teamă de consecințe, de ce ați încercat prin orice mijloace să ne intimidați în a demara acțiunea de contestare a deciziei de a fi exclus din asociație?

Nu credeați că un om cu prestanța unui președinte de asociație, ca reprezentat al unei categorii onorabile din societatea democrată ar putea face asta? Ei bine, a făcut-o.

Dacă la început, găseam un model de OM, am realizat că a fost doar o iluzie. A incercat, prin mesaje scrise, prin care dorea să dea altă formă realității, aducând în discuție chiar instanța militară, probabil pentru a fi mai intimadant și credibil.

S-a încălcat un regulament militar?

Dar Mihai Darie a încălcat vreun regulament militar, să ajungă la o instanță militară, în relația cu asociația? În relația cu asociația, Mihai Darie ESTE (până instanța va pune alt verdict) membru și voluntar al acesteia. În asociație nu a venit cu un grad militar pe care îl tot amintiți în spațiul public alaturi de numele lui, încălcând GDPR, iar încercările de intimidare, chiar la locul de muncă, fără a avea vreo legătură cu relația dintre persoană și instituție, denotă că nu el este cel care v-a denigrat, iar astea nu sunt decât niște încercări disperate de a nu ne folosi dreptul la opinie.

Eu voi continua să îmi folosesc dreptul la opinie, iar cu acordul celor care administrează pagina ,,puchistilor” voi împărtăși convingerile mele, poate mai clar, pentru unii, și voi reuși să le dau răspunsuri la întrebări.

P.S. De Florii, să aveți sănătate! La mulți ani!
La mulți ani, și ție, Darie Mihai VIOREL!

Ramona Nicoleta Darie, membru, al AMVVD, rămas fără drepturi.

Si ppentru că dovezile sunt baza acestui site, iată câteva:

You may also like...

3 Responses

 1. Robert spune:

  Si inca ceva… imi puteti spune si mie cum a ajuns un subofiter fara studii superioare ofiter? Eu stiam ca este OBLIGATORIU sa ai studii superioare pentru acest lucru. E posibil ca un agramat sa aiba studii superioare? Nu e de analizat? Pe mine nu ma reprezinta si nu ma va reprezenta niciodata un AGRAMAT care nu scrie doua randuri fara 2 dezacorduri crunte.

  • Ramona D. spune:

   Dumnealui s-a agățat de starea și situația creată în TO, când a fost rănit. Semnele mele de întrebare și acolo sunt: de fiecare dată declarațiile cu privire la traumele suferite sunt diferite. Ori memoria ii joacă feste, ori inventează pentru a manipula prin traumele suferite, mizând pe sentimentalism. În ceea ce privește studiile domniei sale nu sunt în măsură să vă răspund și nici nu cred că aș putea solicita asta în nume propriu. Poate se vor autosesiza autoritățile competente, având în vedere că este atât de prezent în media și spațiul on-line. Unul dintre principiile pe care ar trebui să îl respecți, când te declari patriot și iubitor de țară, este să îți iubești limba maternă, iar asta o faci folosindu-o corect.

 2. Robert spune:

  Mai dragilor, luati si analizati acele convorbiri din watsapp. Voi vedeti ca asta este pur si simplu agramat de a binelea? Cum poate fi un om, dupa un liceu, o scoala militara dupa cum pretinde ca a facut agramat in halul asta? Asa scrie si borbeste un sublocotenent, fie el si in rezerva, al Armatei Romane dupa 14 ani de scoala? Sunteti siguri ca asta are 10 clase? Nu ar fi bine sa verificati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *