ONOARE ȘI RESPECT! Oare? [5]

DRAMELE AU SFÂRȘIT FERICIT?

Povestea mea se apropie de final. Poate ar mai fi multe de spus dar un proverb romaneasc spune: Vorba multă, sărăcia omului. Totuși, nu vreau să închei înainte de a scoate în evidență doua aspecte:

Primul, așa cum am spus într-un articol anterior, în urma solicitărilor mele, am fost informat că, banii donați de mine pentru Centrul de Refacere și Recuperare a Veteranilor au fost utilizați în alt proiect, Veterani abandonați de familii, pentru care nu s a obținut, în prealabil, acordul meu.

Acest proiect a pornit de la premisa că vom primi gratuit de la cineva (nu am să dau nume) containere iar cheltuiala din partea asociației va fi minimă, constând în amenajări necesare pentru instalarea acestora și conectarea lor la utilități, motiv pentru care au fost alocați inițial în jur de 15.000 RON.

Cum se întâmplă de obicei, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, containerele nu au mai ajuns iar achiziționarea acestora si costurile lucrarilor mai sus menționate depășind 20.000 de Euro.

Concluzia, în timp ce CRRV stagnează sau mai concret nu a beneficiat de nici o investiție în 2021, banii donați sunt direcționați catre alte proiecte pentru care cei care au donat pentru CRRV nu și-au dat acordul.

Și uite așa, în luna Februarie, anul de grație 2022, în contul CRRV, din 367.000 RON mai erau 10.000 RON. Ce să înteleg? Ce ințelegeți dumneavoastră, în special cei care credeți în poveștile cu dizolvarea asociației, blocarea activităților și alte bazaconii? Vă informez că sunt gata să donez, din nou, cei 1000 RON când am să văd că se investește la CRRV.

Al doilea aspect, pe care doresc să-l evidențiez, se referă la faptul că AMVVD nu înseamnă președintele asociației, nu înseamnu un grup de 15 sau 209 membri, care sunt deținătorii adevărului absolul și care cred doar ce li se spune și nu au curiozitatea măcar să citească, dar să se documenteze.

AMVVD este spiritul acelor membri care au reușit să se constitue în sucursale, să strângă în jurul lor oameni de încredere, care desfășoară activități și sunt cunoscuți și recunoscuți pe plan local.

În fața acestor oameni mă înclin și îi salut cu ONOARE ȘI RESPECT!

Pentru cei preocupați de viitorul asociație, pot să vă spun că activitățile AMVVD pot fi blocate doar de cei care nu sunt în stare să le organizeze corect.

PS – Doamne, dă-mi puterea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul să schimb ceea ce pot schimba și înțelepciunea de a face diferența între cele două.

Mircea BATSCHI

You may also like...

2 Responses

  1. Diana spune:

    Stau, citesc si aici si pe Facebook si ma crucesc de cata lume inconstienta este. In loc sa intrebe unde sunt banii din donatii, ei o tin langa cu onoarea si repecrul. Helooo, onoarea o ai, daca o ai, iar respectul se castiga, nu se cerseste. Terminati dracului cu prostia asta cu Onoare si respect si mai bine intrebati va daca ati vazut sau auzit undeva vreodata sa dai 30% avand la acizitia unei case. Astia au dat 70000 de euro pentru o pensiune in loc sa faca CRRV ul. Asta ar trebui sa intrebati. Iar voi cei ce scrieti aicj, pe site ul asta, de ce nu anuntati organele competente daca suspectati ca banii au fost praduiti? Sa se duca unde le e locul daca au facut asa ceva. Sesizati frate le penal sa se faca ancheta la sange sa stim si noi adevarul sau va e si voua frica?

    • Dan Eigeles spune:

      Rabdare. Pas cu pas faptele vor fi clarificate si vor fi luate si masuri corespunzatoare. In ce priveste „Onoare si Respect” in cazul AMVVD acest slogan ar trebui sa reflecte nucleul culturii Asociatiei. Intre ce ar trebui si realitate pare a fi o prapastie adanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *