ONOARE ȘI RESPECT! Oare? [4]

CE SPUNEM ȘI CE FACEM?

Am să continui cu scopul AMVVD, care este acordarea de sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale deosebite, din rândul militarilor activi, veterani și veteranilor în activitate, pensionați, în rezerva sau retragere, precum și membrilor familiilor acestora și urmașilor acestora: soț, soție și copii.

Principalul proiect al asociației este Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani (CRRV), demarat lângă Târgoviște, care este elementul polarizator în strângerea donațiilor și care are ca termen de
finalizare anul 2023.

Pe parcursul anilor 2018 – 2021 s-a reușit strângerea a aproximativ 100.000 de Euro pentru acest proiect, bani donați exclusiv pentru CRRV. Până aici nimic deosebit. Că sunt mulți sau puțini bani, asta mai putin contează, ceea ce vreau să întăresc este, cu riscul de a mă repeta, că banii au fost donați pentru CRRV.

Aici începe povestea preluării asociației de către un grup care a considerat că banii donați pot fi folosiți în alt scop, fără o consultare a donatorilor sau o hotărâre a Adunării Generale.

Concret, în luna Februarie 2022, acest grup încheie un antecontract de vânzare-cumpărare prin care asociația achiziționează o pensiune, evaluată la 220.000 de Euro, lângă CRRV Târgoviște.

Cu această ocazie asociația transferă 70.000 de Euro proprietarului pensiunii, urmând ca restul de 150.000 de Euro să fie achitați în decurs de un an.

Ca membru al asociației, care a donat pentru CRRV, am fost curios să aflu cu ce bani a fost achitat avansul, motiv pentru care am solicitat acest lucru și am cerut să-mi fie trimis un extras de cont de la contul de donații dedicat CRRV. Toate solicitările mele au fost refuzate, fiind considerate de
asociație date confidențiale la care cetățenii nu au acces. Rețineți termenul CETĂȚENII.

Totuși dintr-o eroare, pe care sunt convins că o regretă amarnic, am fost informat că banii donați de mine au fost folosiți în alt proiect, motiv pentru care am solicitat returnarea donației și surprinzător mi-a intrat în cont în douăzecișipatru de ore. Probabil au crezut că-mi vor închide gura și voi abandona lupta. Ei bine nu doar că nu abandonez ci chiar îndrăznesc să mă adresez celorlalți membri AMVVD și să-i îndemn să întrebe ce s-a facut cu donațiile lor pentru CRRV și nu neapărat doar cu acestea.

Întrebarea mea este, dacă totul este în regulă, de ce nu am primit un extras de cont?

Neprimind răspuns și stiind că majoritatea fondurilor sunt donate pentru centru, nu pot decât să fac supoziții și să cred că banii dați avans sunt din donațiile pentru CRRV, care are termen de finalizare 2023. Și automat apare următoarea întrebare: CRRV este gata sau a fost abandonat?

Înainte de a merge mai departe, doresc să supun atenției tuturor membrilor AMVVD următoarele aspecte:

  • Ați fost informați și ati fost de acord ca fondurile pentru CRRV să fie direcționate către alte proiecte?
  • Cum credeți că se vor achita restul de 150.000 de Euro într-un an?
  • A aprobat Adunarea Generală cheltuirea acestei sume care nici măcar nu există în conturile asociației?

Povestea continuă în mod natural cu intervenția mea pe un grup, dedicat unei părți a membrilor din București, unde am îndrăznit să imi exprim îngrijorarea și să postez propria experiență traită în corespondența cu asociația. Tot în mod natural am fost dat afară din AMVVD prin decizia conducerii și tot natural m-am adresat instanței pentru anularea deciziei.

Aștept cu nerăbdare să văd argumentele aduse în instanță pentru a proba denigrarea asociație de către mine. Și tot cu nerăbdare aștept să văd cum va fi justificată în instanță prezența numelui meu pe un transfer bancar pe care cineva l-a făcut din contul lui personal în contul dedicat CRRV. Că tot se laudă că mi-a returnat donația din banii personali.

Dar să nu credeți că sunt singurul care am fost trimis în haiducie. Ca mine mai sunt și alții care au pus întrebări, au cerut date și informații sau au avut poziții contrare conducerii asociației. Va avea un pic de muncă avocatul asociației.

Concluzionând, nu pot să înțeleg decât că cineva cere bani pentru o operație și își cumpără televizor color.

Decizii colective și corecte, dialog, transparență, drept la replică, TOATE LIPSESC!!!

APARENT ONOARE ȘI RESPECT!

PS – dacă stai cu capul băgat în nisip nu înseamnă că ești invizibil.

Mircea BATSCHI

You may also like...

1 Response

  1. John spune:

    Avans 30%? Sincer, e prima oara cand aud asa ceva. Stiu ca se dau, 5 maxim 10%. De ce 30%? Si de unde ia asociatia 15000 de euro intr un an? Face credit? Incep sa le dau dreptate astora ca ceva e putred rau. Dar asta este. Sunt organe de conducere care au aprobat, sa raspunda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *