ONOARE ȘI RESPECT! Oare? [1]

CINE SUNTEM?

De regulă, oamenii care se asociază sau fac parte dintr-un grup sau o organizație își aleg o deviză care să îi reprezinte. Povestea spune că deviza ar trebui să fie o formulă care exprimă concis o idee călăuzitoare în
comportarea sau în activitatea cuiva. Onoare și respect! Aparent, aceasta este deviza Asociației Militarilor
Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) care apare inclusiv pe emblema acesteia.

AMVVD este un grup de 36.000 (treizecișișasedemii) de oameni, care s-au asociat de bunăvoie și care au ca scop acordarea de sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale deosebite, din rândul militarilor activi, veterani și veteranilor în activitate, pensionați, în rezerva sau retragere, precum și membrilor familiilor acestora și urmașilor acestora: soț, soție și copii.

Pentru a întelege deviza, să ne întoarcem privirea către DEX și să vedem care este ideea călăuzitoare:
Onoare – integritate morală, probitate, corectitudine, demnitate, cinste.
Respect – atitudine sau sentiment de stimă, de condiderație sau de prețuire deosebită față de ceva sau cineva.

Dacă la aceste definiții adăugăm latura militară a majorității membrilor, care au și calitatea de veteran, ar trebui să avem în fața ochilor o organizație în care oamenii sunt integri, corecți și cinstiți, legile și
regulamentele interioare sunt cărți de căpătâi, iar relațiile interumane sunt bazate pe respect, consultare și dialog constructiv.

Până aici toate bune. Dar de ce OARE și de ce APARENT? Va urma o poveste în care ne vom pune întrebări și vom încerca să găsim răspunsuri sau, din lipsă de informații, vom face supoziții.

PS – pentru cei care vor începe să mă denigreze căutând tot felul de explicații, le spun doar că nu vreau funcții în AMVVD, am avut și am renunțat.

Mircea BATSCHI

You may also like...

1 Response

  1. Irina spune:

    Acum ce faceti, ne fierbeti? Hai cu episodul 2. Oare o fi „Tanar si nelinistit”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *