Proiectul ”Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani-C.R.R.V.”- bilant la final de 5 ani

În lipsă de realizări efective, nu ne-a mai rămas decât să depănăm amintiri despre ceea ce se dorea a fi Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani. Iată că după ani, a venit momentul, deși niciunul dintre noi nu l-a dorit, să realizăm că, din lipsa investițiilor în proiectul CRRV care să conducă la îndeplinirea condițiilor impuse la semnarea contractului cu Primăria Târgoviște, de funcționare a primului pavilion, proiectul CRRV a murit, contractual, operând rezilierea de drept a acestuia(clauză stipulată în contract).

Cum să pui căruta înaintea cailor? sau mai bine zis ”de ce!”

Putem spune că Proiectul CRRV a fost abandonat nu mult după semnarea în anul 2018 a contractului de comodat cu Primăria Târgoviște, spatiul ce face obiectul CRRV prezentându-se acum în aceeași stare în care a fost preluat de la Valleriana (minus câteva furturi nerezolvate din lipsă de identificare făptuitori), plus cele câteva termopane puse la primul pavilion și reparații la acoperiș făcute cu aportul efectiv al câtorva membri, ce nu pot fi considerate a fi investiții menite să dea speranța că un pavilion de mărimea celui în discuție ar putea fi considerat renovat pentru punerea sa în funcțiune.

A fost abandonat și pentru că, în urmă cu un an, în loc ca suma de 70000 euro existentă la data de 07.02.2022 în conturile asociației să fie investită în proiectul CRRV, aceștia au fost folosiți pentru încheierea unui antecontrat, pentru achizitia unei pensiuni de 7 camere, aparent pentru a asigura ”hrănirea bolnavilor care vor fi internați în CRRV”.

Asadar, cu un an înainte ca expirarea termenului contractual de 5 ani în care primul pavilion din CRRV trebuia să fie pus în funcțiune, se semnează de către președintele asociației militarilor veterani un antecontract prin care, pentru un preț total de 220000 euro și un avas generos de 70000 euro se promite achiziționarea unei pensiuni modeste care să asigure, chipurile, hrănirea unui număr de 148 de persoane, numărul maxim de pacienți ce ar fi putut fi internați în primul pavilion, cazați în 74 camere și eventual pentru personalul ce deservea acest pavilion.

Masa pentru 148 de persoane pregatita intr o bucatarie destinata unui numar de maxim 20…

Cum oare să pregătești 3 mese pe zi pentru un astfel de număr de persoane într-o pensiune care are o bucătărie ce deservește 7 camere de cazare, rămâne să ne povestească, la ora la care se spun basmele pentru noapte bună , președintele Apostol Marius care a semnat un astfel de angajament în numele asociației.

Ba mai mult, înainte de această achiziție, s-a mai făcut o investiție, deasmenea neaprobată de Adunarea Generală, care nu făcea parte din Proiectul CRRV și anume achiziția de containere pentru locuit și grup sanitar, pentru ”veterani?!”, cu o serie de investiții în aducerea utilităților și o platformă de beton cu suma de aproximativ 30000 euro, neaprobată de Adunarea Generală a asociației, sumă ce putea fi foarte bine investită în CRRV.

Deasemenea, despre faptul că niciodată NU a fost cazat nimeni în Pavilion și nici în aceste containere, de 2 ani și mai bine, probabil vom afla tot la ora de basme și povești vânătorești de la Apostol Marius, care deși pe pagina asociației povestea cu surle și trâmbițe că aceste containere urmau să ajungă gratuit de la MApN în curtea asociatiei, acestea au ajuns din altă sursă și contra unui preț nu tocmai modest.

Faceți un calcul simplu, matematic și vedeți ce ar fi însemnat ca suma de 100.000 de euro provenită doar din aceste două investiții, cel puțin ilogice, să fie folosită pentru reabilitarea primului pavilion și ce procent din acest pavilion ar fi fost gata.

Și mai trebuie luat în calcul faptul că asociația s-a angajat, prin antecontractul de achiziție al pensiunii, să achite până la sfârșitul lunii august 2023 alți 150000 euro.

Din nou ne întrebăm: nu erau oare bineveniți pentru renovarea primului pavilion din CRRV?

Am scris despre această achiziție nu pentru că nu ne-ar fi bucurat ca primul Pavilionul al CRRV să fi putut fi dat în funcțiune în martie 2023 și la bucătăria acestei pensiuni să se facă mâncarea pentru bolnavi și personal administrativ, însă suntem realiști și dacă în 2022 primul pavilion al CRRV era în același stadiu ca în 2018, era ușor de înteles că într-un an NU s-ar fi putut realiza obiectivul asumat.

Fonduri europene pentru CRRV?

Am scris și despre accesarea ”Fondurilor Europene”, despre care se tot vehiculează în fiecare an! …Nimic mai neadevărat, și am atașat și dovezi clare prin care O CERERE CONCRETĂ ȘI FORMALĂ DE ACCESARE A ACESTOR FONDURI nu a primit niciodată nici măcar un aviz de principiu, nicidecum o perspectivă de acordare.

Nu a fost prezentat niciodată un număr de înregistrare a cererii de acordare a fondurilor pe un proiect concret, oare de ce?

Am scris și că nu aveau cum să fie accesate aceste fonduri atâta timp cât nu a fost încheiat niciodată un proiect autorizat de lucrări necesare și nu s-a obținut niciodată autorizație de implementare a acestora în acest pavilion al CRRV (certificat de urbanism, avize de specialitate necesare și autorizatie de costruire/renovare, conform legii).

Să scriem despre donațiile efectuate de voi în toți acești 5 ani strict pentru proiectul CRRV?

Faceți din nou un simplu exercițiu de imaginație și presupuneți că 1000 de veterani rezerviști au reacționat la apelurile asociației pentru donarea ”primei indemnizații de veteran” și înmulțiți cu 1000 de lei valoarea indemnizației…1.000.000 de lei, fără a lua în calcul donațiile activilor, donațiile și sponsorizările, sumele provenite din declarațiile 230.

Unde sunt toți acești bani? În CRRV? Nicidecum…acest centru, cu mici excepții este exact în același stadiu ca acum 5 ani.

In timp ce două doamne au reușit să construiască un spital de la 0 (Asociația Dăruiește Viața), 36000 de veterani au reușit să umple niste buzunare…ale cui?

Poate ne răspundeți domniile voastre…

You may also like...

3 Responses

 1. John spune:

  Stimate domn, intentia de a construi acest centru a existat doar in 2018. Ulterior a fost doar o vaca de muls pentru camarila. Ce ma surprinde pe mine este ca un COLONEL SI UN COMISAR SEF, primul fost in corpul de control de la MApN, celalalt de la auditul MAI au cunostinta de aceste lucruri, le accepta si participa la ele. Din sutele de mii de lei adunate au ramas doar 70000 de euro si aia aruncati pe o cazatura careia i se spune pensiune, inchisa de mai bine de 3 ani si pe care era ipoteca pusa. Aluia i a pus Dumnezeu mana in cap ca a scapat de ea.
  E un adevărat exemplu despre cum să furi cu ajutorul credulilor…

 2. Ionescu Robert Daniel spune:

  Parca in al doilea pavilion este bucătăria care deservea fostul spital. Dacă îmi aduc bine aminte este și utilată.

  • Dan spune:

   Si ce daca? Nu mai bine faci mancare pentru 148 de oameni intr o cocioaba si praduiesti penstru asta zeci de mii de euro? Pai noul Tiguan aflat in dotarea faigliei nu costa? Pai dantura de 20000 de euro so casele nu costa? Cati dintre voi, din faloti ati ajuns cu asemenea averi in 4 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *