Tic-tac, tic-tac…se apropie Crăciunul la AMVVD

Când Moș Crăciun este o instanță de judecată, cu siguranță sfârșitul anului este despre întărirea convingerii că DREPTATEA învinge iar MINCIUNA, încă odată, are picioare scurte.

Sau „poți păcăli unii oameni tot timpul și pe toți oamenii câte odată dar nu poți păcăli toți oamenii tot timpul” ABRAHAM LINCOLN

Soluția instantei de judecată de ieri, 21.12.2022, nu ne  surprinde și ne arată faptul că (pentru a câta oară?) strategiile de a sfida profesionalismul instanțelor de judecată nu ține!

Să povestim puțin despre ce a mai zis Instanța de judecată, dând din nou dreptate „puchistilor”, respingând din fașă ilustrele cereri de intervenție a unor distinși” președinți de sucursale(!?) ale AMVVD.

După ce a sfidat colegii din asociație și i-a târât pe câțiva mai puțin atenți la detalii, într-un proces din care au cam fost eliminați la primul termen la care procedura a permis această analiză, președintele AMVVD a crezut că instanța de judecată poate fi indusă în eroare prin prisma unor afirmații pompoase ca „rănit”, „activități cu MApN”, „obiectiv pe termen lung privind CRRV”, „fonduri europene”, etc.

Incă odată instanțele de judecată au arătat că judecata se face pe temeiuri de drept care (apropos) trebuiesc respectate de toți, indiferent de calitatea sa de rănit, veteran, președinte asociație, membru fondator, etc.

În timp ce marea majoritate a sucursalelor AMVVD din țară au intrat în spiritul sărbătorilor de Crăciun, având zeci de activități cu fonduri foarte puține (pentru acești oameni încă găsim forța necesară să luptăm să dovedim că cele expuse la Adunarea Generală din 26.02.2022 sunt adevărate), Consiliul Director de la București împreună cu președintele asociației își permit luxul de a plăti cu zeci de mii de lei avocați și taxe de timbru în loc să-i cheltuie pe cadouri oferite copiilor veteranilor din teatrele de operații căzuți la datorie, pentru văduvele acestor veterani și de ce nu, pentru veteranii de război din București și Ilfov.

Obiectivele asociației la crearea ei, în urmă cu 9 ani au fost sprijinul și ajutorarea veteranilor din teatrele de operații.

Numai din încheierea de ședință de ieri rezultă că asociația a pierdut 1700 de lei (chitanțele se regăsesc atașate la dosarul din instanță), taxa de timbru DOAR pentru cele 17 cereri de intervenție, ale celor 17 membri ”de elită” ai asociației care se pare că au facut și declarații în fals…asta este altă poveste. De ce nu au fost făcute pachete pentru copii veteranilor căzuți la datorie cu cei 1700 de lei? Asta să nu mai scriem în amănunt despre zecile de mii de lei taxați de un avocat a cărui strategie a dus la patru termene amânare (toate în defavoarea asociației) pentru că a fost în concediu și pentru că, prost sfătuiți, au trimis cererile incomplete, motiv pentru care instanța a fost obligată să amâne cauza.

Oare cât a fost onorariul d-nei avocat pentru această strategie defectuos aleasă și instrumentată și cine a plătit aceste sume și din ce fonduri, în detrimentul veteranilor din teatrele de operații?

Incheierea ședintei din 21.12.2022

Întrebarea care derivă de aici este, dacă NU E NIMIC DE ASCUNS, și puchiștii ăștia e nebuni și vrea rău la AMVVD”, de ce ne încrâncenăm pe apărare și pe cheltuirea banilor veteranilor, în loc să punem documentele pe masă, să recunoaștem minciuna referitoare la fantasmagorica cifră de 36.000 membri, să încetăm să mințim că ajutăm mai multe văduve decât sunt în realitate?

De ce nu dați stimabililor banii ce li se cuvin sucursalelor, membrilor care s-au zbătut în tară să promoveze asociația și care cu adevărat au făcut posibilă strângerea atâtor bani pe care dumneavoastră i-ati aruncat pe o pensiune fără nici un alt scop decât chiolhanuri personale dar și pe alte acțiuni inutile scopului CRRV (încă așteptăm să ne spuneți care sunt veteranii care locuiesc în containerele pentru care s-au cheltuit circa 30.000 euro cu UN AN ÎN URMĂ?).

Ce se va intampla cu Centrul de Recuperare de la Aninoasa peste 2 luni?

Ați făcut astfel încât azi, după aproape cinci ani de la preluarea CRRV, să nu realizați absolut nimic și să riscați să pierdeți proiectul…dacă nu este așa, vă provocăm stimabililor să dați măcar un număr de înregistrare prin care ați accesat fonduri europene așa cum mințiți peste tot oamenii, cerând donatii. În realitate banii sunt pentru o pensiune căzută fizic, cu patru camere, unde să vă faceți zilele de naștere și chefurile. Nu era mai cinstit, dacă nu era nimic de ascuns, să puneți cărțile pe masă și să dați banii înapoi?

De cine vă mai ascundeți domnule presedinte? Deja instanțele au înțeles manevra prin care banii din donațiile pentru CRRV au dispărut în alt scop, dorit doar de dumneavoastră și probabil de cei care încă vă mai susțin la București (asta dacă nu cumva o fac pentru că nu mai au încotro și trebuie să joace cum au început), pentru că Adunarea Generală (care apropos reprezintă voința fiecărui membru/persoană fizică din asociație) NU a votat niciodată achiziția vreunei pensiuni și unde cu siguranță nu vor ajunge niciodată să beneficieze de ceva servicii.

Încă otrăviți urechile membrilor care au crezut în falsa dumneavoastră  sinceritate și s-au uitat, poate, cu compasiune la bastonul dumneavoastră purtat (evident s-au prins cam toți la un final) în funcție de miza întrevederilor sau aparițiilor în spațiile publice.

Povestea bastonului nu prea mai spune nimic domnule Apostol, iar lumea a început să caute răspunsuri și să aștepte de la dumneavoastră un minim de demnitate în care să spuneți ”am greșit”… și poate dați înapoi și banii, nu de alta, dar nu e onest să te ridici pe compasiunea oamenilor.

Felul în care reacționați la hotărârile instanțelor de judecată și în care continuați să ne jigniți în grupurile în care credeți că sunteți pus la adăpost, nu face decât să vă incrimineze mai mult și mai mult, iar la final, posibil că ”am greșit” să nu mai aibe aceeași rezonanță.

Tic-tac, tic-tac…timpul se scurge…ca să citez pe cineva: a ce miroase pe aici stimată doamnă? Miroase a penitenciar stimabile…

În rest, să auzim de bine și Sărbători Fericite!!!

Clubul Veteranilor

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *