”Cașcavalul este gratuit doar în capcana pentru șoareci”, chiar și la AMVVD

Asta spunea Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii, în urmă cu mai bine de 30 de ani. A fost, este și va fi valabil atâta timp cât unii visează la bani nemunciți. Astăzi, la sediul Judecătoriei Sectorului 4 București, a avut loc ședința instanței în care s-a discutat cererea de intervenție domnului comisar (rz) Cătănescu Sorel la dosarul prin care a fost cerută înregistrarea modificărilor actelor constitutive, în baza hotărârii Adunării Generale a AMVVD.

Dl Cătănescu Sorel, prin avocatul ales, Iuliana Cosma Wolf, a redactat o cerere de intervenție prin care a semnalat multiple nereguli in consemnările procesului verbal al adunării generale care face obiectul cererii de înregistrare a modificărilor in Registrul Asociațiilor si Fundațiilor, survenite în urma desfășurării Adunării Generale a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități.

Analizând solicitările, Judecătoria Sectorului 4 le-a găsit pertinente, drept pentru care a decis suspendarea cererii de înscriere a modificarilor survenite în cadrul Adunarii Generale a asociaților până la soluționarea definitivă a cauzelor privind ordonanța președențială și anularea Procesului Verbal al Adunării Generale din data de 26.02.2022, solicitate în dosarele aflate pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 București, cu nr. 6109/4/2022 respectiv 8204/4/2022.

Apărătorul asociației, în lipsa unor motive solide în combaterea celor semnalate de intervenient, a încercat să invoce incompatibilitatea avocatului acestuia, motivat de împrejurarea că aceasta a avut calitatea de avocat al asociației în trecut.

A înțeles instanța?

La o analiză completa a situației, instanța a înțeles faptul că ceea ce s-a întâmplat la Adunarea Generală, legat de cvorum și contabilizarea votului, precum și falsificarea anumitor semnături în procesul verbal precum si adăugarea (ulterior zilei de 26.02.2022) în lista de semnături ale procesului verbal a altor semnături nu are legătură cu „secretele” aflate ca avocat al AMVVD, motiv pt care a respins excepția lipsei calității de reprezentant (avocat) al d-lui Cătănescu Sorel,constatându-se că avocatul nu a încălcat nici-o normă deontologică prin acțiunile sale juridice.

Totodată, instanța a decis suspendarea judecării cauzei până la soluționarea definitivă a cauzelor ce fac obiectul dosarelor cu nr. 6109/4/2022 și 8204/4/2022 ale Judecătoriei Sectorului 4 București, întrucat gravitatea situației semnalată este una cu un grad de importanță majoră.

Care ar fi efectele acestei decizii a Judecătoriei Sectorului 4 București?

 Păi, putem enumera câteva:

 • toate aspectele legate de Adunarea Generală a Asociației și menționate în Procesul Verbal nu sunt și nu vor fi validate de instanță conform prevederilor legale, pană nu se vor soluționa definitiv cele doua cererei din dosarele mentionate;
 • actualul Consiliu Director este nelegitim;
 • cele 14 sucursale nevalidate în 2021 și cele supuse validării la 26.02.2022 nu sunt confirmate de instanță;
 • Președintele, vicepreședintele, etc au mandatele expirate și nu pot reprezenta juridic asociația în acte de dispozitie;
 • Convocarea Adunării Generale extraordinare este făcută de un Consiliu Director nelegitim, deci nelegal.
Cerere de înscriere în fals

Asa cum spuneam, se pare că decizia de astăzi a instanței are legătură și cu ”Cererea de înscriere în fals” împotriva Procesului-Verbal al Adunării Generale din 26.02.2022 (a cărei înscriere se cere), depusă de dl. Cătănescu Sorel, prin care acesta sesizează mai multe semnături în fals pe Procesul Verbal depus la instanță, comparativ cu cel trimis participanților la Adunarea Generală.

De ce nu este anunțată cu surle și trâmbițe și această decizie a instanței?

Iată că, dupa mulți ani de abuzuri și nedreptăți instanța ne-a demonstrat că se poate face dreptate și putem concluziona faptul că, Apostol nu înseamnă AMVVD și AMVVD nu înseamnă Apostol.

AMVVD înseamnă veteranii din teatrele de operații, răniții, decedații și urmașii celor decedați și nu în ultimul rând, respectul necondiționat cuvenit acestora pentru sacrificiul adus la îndeplinirea obligațiilor asumate de statul român în fața organizațiilor internaționale, respect de care actuala conducere centrală a AMVVD a uitat total. Dacă sucursalele asociației își fac cu prisosință datoria, ne simțim obligați să reamintim Consiliului Director al AMVVD că asociația nu este ”pe persoană fizică” ci ea a fost, este și va fi a veteranilor.

Așa să ne/vă ajute Dumnezeu!

P.S. și ca să răspundem unui mesaj grobian, absolut insultator și lipsit de orice eleganță din partea „unui distins veteran si administrator al conturilor golite” și doar din considerentul de a nu se crede că nu l-am observat dacă nu dăm curs insultelor și calomniilor aberante lansate împotriva noastră, vă asigur că doamna avocat Iuliana Wolf Cosma este un avocat pledant profesionist, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, bine pregătit profesional, atent la detalii și ancorat în realitate. Tocmai această înclinare spre detaliu mi-a permis să sesizez instanței cum ați inserat alte 8 semnături după semnarea și comunicarea Procesului – Verbal din 26.02.2022 (de parcă nu ajungeau multiplele nereguli și neconcordanțe). Și sincer, nu v-ați așteptat, NICIODATĂ să fim prezenți și să înțelegem mașinațiuniile dumneavostră.

Administratorul banilor dumneavoastră…limbaj de veteran….
Te reprezintă un veteran cu această exprimare? Pe noi nu…

P.S.1: activitatea asociației nu este înteruptă sau suspendată de nimeni, aceasta își poate continua acttivitățile în mod normal, nimeni nesolicitând o astfel de suspendare, așa cum tendențios a încercat permanent președintele AMVVD, Marius Apostol, să sugereze membrilor, pe anumite grupuri de socializare.

Durerea, probabil, este că domnia sa, alături de membrii unui consiliu de administrare nelegitim, NU poate face acte de dispoziție (nu poate dispune plăți în numele asociației), în afara celor urgente și obligatorii.

You may also like...

2 Responses

 1. Diana spune:

  Ala care face cacofonii e administrator? Foarte tare asociatia asta. Nu e prost presedintele. Schimba membri in CD ca pe chiloti, desi AG alege ceva, el face ce vrea maciuca lui. Isi pastreaza numa „valotu” in jur sa se poata pisa pe ei cand vrea. Ete ca se infunda teava Gogule. Te asteapta ceva frumos. Interesant sa vedem si cum a luat el banii din conturile sucursalelor fara avizul CD ului. Sa vedem cum a decontat si ce a decontat. Mistocut… Abia aștept….

 2. Marian spune:

  Ce sa se faca famiglia? Oare motorina intra la cheltuieli urgente? Ce sa faca famiglia acum cand trebuie sa scoată bani din buzunar la benzinarie? Hehehe… misto. Trebuie sa plateasca fiecare pentru ce a facut. Sa vedem pe unde scoate camasa si CD ul minunat pus pe inavutire pe carca prostilor. Tot înainte baieti. Sunt locuri la Rahova…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *