11 Noiembrie- Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. La multi ani VETERANULE, oriunde te-ai afla!

Sărbătorim în fiecare an, la 11 Noiembrie,  Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, prilej de a-i omagia pe toți militarii care, departe de casă și familii, sub însemnele drapelului național, și-au îndeplinit cu abnegație și devotament misiunile încredințate.

O zi în care trebuie să ne amintim obligatoriu de faptul că fiul, fratele sau tatăl cuiva nu s-a mai întors niciodată acasă, pentru ca România să rămână țara democratică în care „cei rămași” să trăiască în liniște și siguranță.

Generațiile ce au apărat cu pieptul pământul României în urmă cu mai bine de 50 de ani, au predat ștafeta tinerei generații de veterani, acestia asumându și prin semnătura de sânge obligația de a-i menține integritatea teritorială. Cu viața lor au cumpărat viața în libertate și liniște pe care o avem acum, drept pentru care ne înclinăm cu respect în fața lor.

Semnificația zilei de 11 Noiembrie

Simbolistica și semnificația Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații sunt legate de cel puțin două evenimente importante pentru Armata României:

– intrarea în vigoare, la 11.11.1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918;

-ziua în care comemorăm doi eroi căzuți la datorie in teatrul de operatii din Afganistan. În  data de 11.11.2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu FOGORAŞI, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan și, la nici trei zile, in ziua de 14, sublocotenentul p.m. Mihail Anton Samoilă, membrii ai Batalionului 151 Infanterie „Războieni”.

Din partea Clubului veteranilor, un sincer La multi ani VETERANULE, oriunde te-ai afla! Respect veșnic pentru tine VETERANULE căzut la datorie!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *