ONOARE ȘI RESPECT! Oare? [2]

CÂȚI SUNTEM?

Este momentul să vedem de ce OARE și de ce APARENT Onoare și Respect. Povestea a început în anul 2018 cu entuziasm și bune intenții. Nu că ele nu ar exista și acum. Dar despre asta este povestea noastră.

În anul 2021, prin declarație notarială, președintele asociației afirmă că asociația are 36.000 de membri. Ulterior acesteia, cu diferite ocazii, la apariții publice sau în mass-media a vehiculat chiar 40.000 și 45.000 de membri.

Considerând că numărul real ar fi cel declarat, pentru cineva care vede cifre ar putea însemna ceva mare, cu greutate, iar pentru cei care văd oameni ar putea însemna o forță. Forță care dă putere. Putere care …

La Adunarea Generală a AMVVD din 2022, la insistențele unor participanți, s-a prezentat și s-a consemnat în procesul verbal situația membrilor din sucursale. Doresc să adaug că, în mod normal, în orice formă de asociere, la începutul unei adunări generale trebuie să se stabilească nivelul de reprezentare și modalitatea de vot astfel încât deciziile să se ia cu majoritate, cunoscând că fiecare membru al asociației are drept de vot. Întăresc din nou la insistențele unor participanți și las cititorii să-și pună întrebări sau să
tragă concluzii.

Mai mult îndrăznesc să-i provoc pe membri AMVVD să se întrebe ei înșiși dacă au fost reprezentați. Mai ales pe cei care au donat fonduri pentru Centrul de Recuperare și Refacere a Veteranilor (CRRV). Dar
despre asta altă dată.

Vă întrebați probabil care a fost rezultatul recensământului? În urma centralizării au rezultat 8175 de membri, din care 1371 din București care nu sunt organizați în sucursală și al căror număr nu îl poate garanta nimeni. Hmm … Peștele … Mai mult, nu a putut fi stabilit numărul real al celor care au cotizațiile plătite la zi. Dar pe cine interesează? Oare ar mai scădea numărul?

Și pentru că povestea este despre întrebări, răspunsuri și/sau supoziții am să închei așa: De ce să declari 36000/40000/45000 în loc de 8000? O fi despre glorie, putere, mărire sau unii se visează conducănd divizii? Or fi vrând și grade de general?

Chiar dacă nu sunt alte interese la mijloc și ar fi o nevinovată minciună tot nu văd unde să o includ în ONOARE ȘI RESPECT!

PS – pentru cei care de regulă tac, să tacă și acum fiindcă nu poate fi despre ei, doar dacă nu fac parte din conducerea asociației, de la care așteptăm răspunsuri.

Mircea BATSCHI

You may also like...

1 Response

  1. Dan Eigeles spune:

    Salut Mircea,
    Intrebarile tale un caracter retoric si provicativ in sens pozitiv. Presupun ca atunci cand faptele se vor clarifica si apele se vor limpezi va fi clar ca exitsta cei ahtiati dupa onoare si respect personal dar nu peste asta. Deci sloganul „Onoare si Respect” apartine acestor persoane la nivel individual. Este de mentionat zicala „nu poti pacali tot timpul toti oameni”. Probabil ca ne asteapta vremuti trepidante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *