Binele face puțin zgomot, iar zgomotul face puțin bine

Chiar astăzi citeam la o fostă colegă, scriitoare, care distribuise următorul citat: „Binele nu face zgomot, iar zgomotul nu face bine”. M-am oprit la aceste câteva cuvinte deoarece o să încerc, iar, să dau răspuns, prin propria-mi opinie, altor întrebări.

Felul în care prezinți lucrurile bine întreprinse de oricare, indiferent cât civism emană, ține de modestia, decența și respectul pe care le avem pentru cei care ne sunt alături.

În momentul în care eclipsezi implicarea și eforturile celorlalți, punând pe un piedestal central egocentrismul, subliniind, de fiecare dată, doar numele tău, mă duce cu gândul la „lauda de sine nu miroase a bine”.

Meritul acțiunilor cu care vă lăudați sunt meritul celor care vă sunt alături

De ce nu ar fi la fel de importanți X, Y sau Z și de ce numele lor nu se află în articolele postate cu privire la activitățile desfășurate?

Domnule președinte, meritul acțiunilor cu care vă lăudați că le ați desfășurat pe parcursul activității dumneavoastră nu sunt meritul dumneavoastră. Sunt meritul celor care vă sunt alături.

Spun asta pentru că mereu vă comparați meritele cu reușitele sau nereușitele unor oameni. Cel puțin eu nu am citit să îi evidențiați pe aceia, ci doar meritul dumneavoastră.

Mi se pare mie că prin aceste referiri centrate pe președintele asociației vreți să mascați și să țineti ocupați urmăritorii cu aspectele pozitive ale activității dumneavoastră ( pentru care, repet, responsabili, în cea mai mare măsură, sunt oamenii care nu sunt amintiți), ținându-i departe de adevărata realitate?

Altfel, dictonul „onoare și respect” nu v-ar mai fi adresat în mod direct, ci ar fi direcționat și către principalii responsabili ai acestor demersuri.

Familia Darie a donat prima indemnizație

Știți foarte bine că ne-ați acuzat că nu ne-am implicat material, că nu s-ar fi donat indemnizația pentru CRRV, că nu și-a asumat Mihai Darie pentru telefonul spart, primit pentru a-și desfășura activitatea.

Să le iau în ordine? Nu, pentru că aș face „zgomot” și știu că toți oamenii aduși în asociație, donațiile noastre (găsiți contestarea actului de donare prin mesajul defăimător și mincinos la adresa lui Mihai Darie, precum și dovada donării indemnizației de veteran, prima lună -toată indemnizația, a doua lună – parțial), direcționarea impozitului pe profit sunt dovezile incontestabile ale implicării noastre ( pe parte materială).

Eu nu vreau sa fac „zgomot”, prin aceste materiale, arătând oamenilor că de fapt nu sunteți atât de transparent și sincer, pe căile de comunicare, prin care, în ultima perioadă, nu mai transmiteți nimic, ci , tendențios, prin diferite apelative și jigniri, doriți să evidențiați orice parte negativă a celor care nu tac și considerați că vă atacă astfel.

Când confunzi implicarea cu interesul

Știați că timpul este, uneori, mai scump ca banul? Suntem acuzați că unde era activitate, fie ea în București, fie în afara acestuia, hop și noi. Oameni raționali (cred că am făcut un pleonasm, dar analizându- i pe unii, las așa), de ce confundați implicarea cu interesul? De ce să îmi deleg sarcinile, din moment ce mi-am asumat, prin actul de voluntariat, că sunt responsabilă de rezultatul acțiunilor mele? ( O să atașez și decizia prin care Mihai Darie a fost exclus pentru a evidenția mai bine cine își respectă sau nu, cine are cunoștință sau nu despre prevederile unui act de voluntariat).

Am făcut asta GRATUIT (prin însăși definiția voluntariatului nu putea să fie altfel)! Dacă ar fi să evidențiez câteva situații, ați considera că mă plâng, și nu o voi face, dar dacă totuși cineva îmi va solicita asta, le voi prezenta.

Meritul indemnizației este al acelor oameni care s-au implicat activ în elaborarea legii

O să ziceți că datorită asociației are indemnizație Mihai Darie și am avut un beneficiu financiar, în cele din urmă. Nimic mai adevărat! Asociația își merită recunoștința pentru acest demers. Și nu numai, și acei oameni care s-au implicat activ în elaborarea legii ( îi mai găsim pe aceea în asociație?)

Ce facem cu diferența de Veterani ai Teatrelor de Operații care beneficiază de indemnizație, dar care nu fac parte din asociație sau nici nu au habar de ea? Le cereți celor peste 20000 de veterani să renunțe la un drept?

Ați avut negru pe alb declarația unui furt

Strigați după unul : „hoțul”! Când ați avut negru pe alb declarația unui furt, dar despre care nu ați spus un cuvânt, de ce nu ați făcut-o? Unde este dreptatea și adevărul? ( Despre asta voi detalia alta dată)

Revenind la ceea ce am spus la început: binele, când este făcut, îl faci public pentru a-i încuraja și pe alții să o facă, nu pentru a compara cu ceea ce au făcut sau nu alții.

Deși nu mi-am ales cea mai potrivită perioadă să vorbesc, considerați că nu o fac cu răutate. Vreau să reamintesc că intenția mea nu e de a jigni, de a denigra sau defăima persoane, ci de a-mi exprima opinia.

Nu aștept scuze, nu doresc mulțumiri ( așa cum nu așteptam nici pentru ceea ce făceam în cadrul asociației, întrucât mi se părea de la sine înțeles că trebuie să ne îndeplinim sarcinile cu maximă implicare. Sau, poate, mi-am luat eu prea în serios rolul?), nici păreri de rău.

Vreau doar ca oamenii să analizeze obiectiv situațiile și să găsească adevărul.

Nu adevărul lor, nu adevărul nostru. Doar REALITATEA.

Ramona Nicoleta Darie, membru, al AMVVD, rămas fără drepturi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *