Răspuns câtorva întrebări

Nu mai știu de când a început nebunia asta cu „puchiștii”, însă, cert este că de la început am fost acuzată că ceea ce era scris pe site-ul și pagina de Facebook dedicate „Clubului Veteranilor” îmi aparține.

Uite că, după vreme îndelungată, ceea ce îți „dorești” are să se și întâmple, iar minciuna se transformă, în sfârșit, în adevăr. Asta a ținut de dorința mea, altfel, minciuna ar fi rămas minciună, ca și în alte cazuri.

Am atâtea în minte că nici nu știu dacă voi putea să vorbesc câte puțin despre cele despre care am cunoștință. Dar, dacă omit ceva, promit că revin cu lămuriri.

Sunt soția unui veteran din teatrele de operații

Am fost întrebată de curând ce treabă am eu cu veteranii. Păi, pe scurt, sunt soția unuia, de care sunt mândră. Sunt mândră, în special pentru corectitudinea, dârzenia și consecvența cu care face lucrurile în care pune suflet, așa cum a fost și în cazul A.M.V.V.D., principii de la care nu puteam face excepție, și care, ne-au determinat, ulterior, să renunțăm la implicarea în asociație. Iar toate astea au rămas ca dovadă, cu negru pe alb, pe informăriile întocmite cu privire la renunțarea din funcții.

Pentru o scurtă vreme am îndeplinit funcția de director al departamentului de comunicare, ulterior „mulțumindu-mă” cu îndeplinirea atribuțiilor de șef al aceluiași departament. Funcția de director al departamentului a preluat-o Mihai Darie. Nu pentru că nu aș fi făcut față acelei funcții, ci pentru că nu consideram corect ca votul exercitat în CD să fie al unei persoane non-veteran, adică să-mi aparțină.

Cu toată modestia o spun că în perioada în care am ocupat funcțiile mai sus menționate, activitatea asociației a prins un avânt în mediul online, reușind să dublăm numărul de participanți în grupul dedicat, asta după ce persoanele care erau acceptate fuseseră riguros verificate ( atât cât ne permitea aplicația). Nu voiam un grup care să fie evaluat la cantitate , ci la calitate. Lucru dovedit și prin calitatea materialelor încărcate și a acelora acceptate în activitatea grupului.

Deși ne-am „câștigat” tot felul de remarci plecând de la rigurozitatea cu care ne făceam treaba, confundând profesionalismul cu rele intenții, am reușit să ne facem și „prieteni” din „rivali”.
Nu ni se părea greu ceea ce făceam.

Am creat imaginea celor 44 de sucursale in mediul online

Fiecare obiectiv stabilit și atins ne dădea elan să ne propunem și mai mult: crearea unor texte și imagini pentru eroii căzuți în teatrele de operații, imagini similare pentru toate cele 44 de sucursale de la vremea aceea, descrieri complete ale acestora și eficientizarea procesului de interacționare cu membri, gestionarea paginii principale și a grupului dedicate asociației, discursuri, descrieri ale obiectelor scoase spre licitație, fiind din ce în ce mai complexe etc. (a se observa evoluția ediției II versus ediția I „Pentru cei rămași” și panta descendentă cunoscută după plecarea noastră).

Nu eram oameni de specialitate, dar am reușit

Nu eram oameni de specialitate, dar am reușit de fiecare dată, ca departamentul pe care îl gestionam cu Mihai Darie, să fie în sens ascendent. Unde s-au dus toate astea? Nu știm! Deși am predat în baza unui proces verbal, toată munca depusă a dispărut.

În prezent, asociația are un site pe care nu mai există nici urmă a muncii noastre.
Oricum, lucrurile sufletești bănuim că nu interesează prea tare, de aceea o să prezint câteva situații care implică partea materială, referindu-mă la „ochiul dracului”, banii.

Am tot văzut expresii de genul: Dar voi cât ați fost acolo nu ați văzut, de ce vorbiți acum? Când ați stat pe spatele asociației v-a plăcut? La pomană erați primii. … și mai sunt multe altele, pe care am preferat doar să le observ și să nu dau curs unor discuții interminabile, cu oameni care nu pot argumenta și nu pot aduce contraargumente. Pentru ei este suficient să susțină o idee, iar aceea este adevărul absolut.

Când am sesizat, ne-am retras

Răspunsul primei întrebări este simplu: da, am văzut, poate prea târziu, dar atunci când am sesizat, ne-am retras, căci, orice vot împotrivă, era un vot împotriva persoanei care conduce asociația, nu împotriva cauzei.

Un exemplu, că tot a fost adus în discuție de curând, este votul împotriva „Căminului pentru veterani”. Realitatea trebuie arătată întreagă, nu trunchiată. Ne-am opus, prin vot, acordării unei sume nemotivat de mari pentru amenajarea unui spațiu dedicat unor containere modulare, la vremea aceea promise de M.Ap.N. Luând în calcul că ele nici măcar nu existau pe vreo hotărâre scrisă a ministerului, era o grabă nejustificată pentru amenajarea acelui spațiu.

S-a dovedit ulterior că votul nu a fost întâmplător, ci susținut de chiar următoarea perioadă, în care spațiile „promise” nu își făceau aparația, iar platforma de beton a stat goală, până acum vreun an, când , asociația a CUMPĂRAT din banii noștri, ai donatorilor, cotizanțiilor, 4 astfel de spații (containere modulare). La ce preț? Nu știu să vă răspund, dar clar cu niște sume care puteau fi investite în cel care se dorea a fi Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani.

De ce sunt corimecele goale după 2 ani?

Și dacă tot nu este de ajuns ceea ce am scris mai sus, adresez acum o singură întrebare: votul împotrivă al lui Mihai Darie ține goale și astăzi acele corimece (cumpărate, nu primite gratuit)?

Să mergem mai departe. Tot despre bani voi continua. La AG din 2021 am plătit, după cele 2 nopți petrecute în frumoasa Bucovină, cu cardul ăla amărât de vacanță, fără să îmi pară rău de 1 leu. Aia a fost doar o situație în care familia Darie (cu copii, bunică, căci pentru noi familia este familie, chiar și când suntem directori sau șefi de departament) și- a achitat din veniturile proprii toată cheltuiala, asta o menționez pentru cei care își permit să vorbească despre noi că am avut beneficii.

Singurul beneficiu, indemnizația de veteran

Singurul beneficiu este indemnizația de veteran, dar meritul elaborării, înaintării și aprobării legii sigur nu îi aparține doar președintelui.

Revenind la AG din 2021. Suspiciuni nu ar fi apărut dacă noi nu am fi plătit din banii personali cheltuiala pentru masă și cazare (excepție fiind masa dată în seara AG, achitată de asociație), iar după puțin timp, în cadrul primului CD să se propună aprobarea unei sume suplimentare pentru AG încheiate. Tot Darie, cel rău-voitor, s-a opus cauzei și a solicitat documente justificative.

Pai, oameni buni, adun bani din cotizații, donații, sponsorizări tot pentru noi, ăia de suntem (am fost) voluntari în asociație?! Întreb, oare s-a schimbat definiția, și-a schimbat sensul noțiunea de voluntar?

Mă surprinde că sunt aceeași oameni care îi urmăresc activitatea și fără a avea nici cea mai mică urmă de îndoială, fără a cerceta, cu minim efort, măcar parte din realitate, acceptă informația așa cum le e dată, deși, de multe ori, este schimbată chiar de autor.

Iar acum imi vine în minte o altă întrebare: oare reușesc cei de sus amintiți să treacă prin toată informația oferită, iar apoi să o treacă prin filtrul rațiunii lor?!

La început spuneam că o sa revin dacă omit ceva. Cert este că am omis multe și voi reveni. Ce e mult strică, nu?!

Până atunci, pentru că mereu ne amintește de relația pe care o are cu Divinitatea, să stea să cântărească bine dacă mai poate să își așeze multe pe suflet.

Ia funcția, ia puterea, ține-le pentru tine. Noi avem liniștea…

Așa cum i-am mai spus-o, în privat, îi reamintesc public: ia funcția, ia puterea, ține-le pentru tine. Noi avem liniștea, iar asta ne este suficientă.

Și închei cu câteva cuvinte pe care i le-am transmis fix acum un an, tot în Postul Mare al Sfintelor Paști, după o încercare eșuată de a ne intimida:

Cu Pace să ne luăm Sfânta Împărtășanie. Să fim luminați în minte și în suflet!

Și pentru că acest site v-a obișnuit cu dovezi, vă prezint mai jos câteva.

Ramona Nicoleta Darie, membru, al AMVVD, rămas fără drepturi.

You may also like...

8 Responses

 1. Tudose spune:

  Am onoarea sa va salut! Tudose Ionel este numele meu, de undeva din Ialomița și, din când în când, un vizitator al „satului cu ministri”! Probabil familia Darie își mai aduce aminte de mine! Dacă vreți sa greșiți, considerati-ma un părtinitor al vreunei tabere din Marea Familie a Veteranilior din Teatrele de Operatii! Zau ca nu sunt decat un „intreprinzator” pentru a obtine cate ceva pentru veteranii din T.O., pe plan local. Si, chiar un pic am obtinut, ca sa nu fiu modest! Chiar dacă au fost destui cei care au „tras” de mine sa fac parte din tabăra lor, am ales sa tac și sa fiu echidistant! În urma acestui material scris, am ales sa-mi spun punctul de vedere, cu riscul de a fi înjurat! Stimabila familie Darie, eu v-am comunicat, discret, ca anumite decizii sunt contrare scopului asociatie, cel putin fata de mine si multi presedinti de sucursale care duceau bani de acasa pentru promovarea AMVVD si a veteranilor din teatrele de operatii, in timp ce la Bucuresti existau bani. La fel d-lui primvicepresedinte Cosma, si dnei avocat Cosma care nu aveau timp de un presedinte de sucursala și de acordurile de parteneriat de la Ialomita, care erau, de fapt, pentru toți membrii AMVVD! Stiu, o sa spuneti, o sucursala nesemnificativa! Din pacate multi dintrei cei devotati si-au asumat esecul de a se increde in acel consiliu direct, in care erati membri si luati decizii, si au plecat ca niste anonimi! Dumneavoastră, toți cei din consiliul director de la acea vreme, ați ales sa va petreceți multe zile, împreună cu toți cei pe care ii huliți acum! Dumneavoastra stiti daca pe banii AMVVD sau pe banii dumneavoastra, eu chiar nu stiu pe banii cui. Nu zic ca nu spuneți lucrurilor pe nume dar, ar fi normal, zic eu, sa-i lăsați pe cei care nu au poftit de pe urma AMVVD, sa protesteze! Eu sunt un anonim implicat în fenomenul AMVVD care a ales sa plece din cauza dumneavoastră, a echipei de atunci! Despre cei pe care nu-i cunoscut, nu e corect sa spun ceva! Am onoarea sa va salut!

  • Ramona D. spune:

   Domnule Tudose cunosc îndeaproape activitatea sucursalei din scurta perioadă în care ați condus-o și am convingerea că departamentul comunicare v-a fost alaturi de fiecare dată. Nu aveți de unde ști dacă ne-am împotrivit plecării dumneavoastră, dar nici nu încerc să vă conving că am făcut-o. Timpul le va desluși pe toate. Și, așa cum spus-o o în cele câteva rânduri, nu am oferit asociației doar timp, iar singurul câștig este indemnizația, care oricum o lua și dacă nu ar fi fost membru, și dacă nu aveam habar de existența asociației. Să înțeleg că au dreptul asupra indemnizației doar o categorie de veterani?
   O să vă vorbesc în curand despre drepturile încălcate și poate, atunci, deja viziunea vi se va schimba.

   • Tudose spune:

    Bună dimineața! Va rog frumos sa nu va suparati, pentru ca n-o zic cu rautate! E vorba de opinia mea, ca un om care a trait fenomenul! As minți de-as spune ca, din punct de vedere, strict, al colaborării institutionale, în domeniul comunicării, as avea ceva sa va reproșez dv, familiei Darie ca si reprezentati ai AMVVD pt acest domeniu, în relația cu sucursala Ialomița! Nici prin gand nu mi-a trecut ideea indemnizatiei! Eu sunt in aceeasi situatie, a indemnizatiei! Si daca nu faceam voluntariat tot luam! Am simțit nevoia sa vorbesc pentru ca trebuie sa va asumați și dv vina pentru punctul în care s-a ajuns! Erati acolo in C.D., luati hotarari! Nu s-au votat toate deciziile in C.D.? De ce ati asteptat sa se ajunga atat de departe cu efectele deciziilor cand aveati obligatia sa faceti verificari si sa cereti documente justificative? Sucursalele sunt doar furnicutele care aduc imagine si dau putere C.D. Și odată pe an, prin vot, se încred în C.D. si-i dau putere pentru a lua decizii! Unele sucursale isi spuneau greutățile, imposibilitățile pe care le-au transformat în posibilitati si drepturi pentru veteranii T.O. de oriunde sunt ei, ducând bani de acasa! As vrea sa cred ca eu sunt unul din aceia care a dus bani de acasa și a pierdut timpul familiei cu aceasta cauza! Dar, am crezut in aceasta cauza si chiar ma simt implinit cu putinul obtinut pe plan local pt veteranii T.O. si pt personalul militar. Toate aceste ieșiri, în public, fac vreun bine cauzei în care ați crezut, probabil mai mult decât mine? Credeți că eu nu sunt frustrat pentru ca am fost obligat sa-mi abandonez „bebelusul” (sucursala Ialomita)? Dar, dacă nu am fost „cel mai bun tata”, am plecat muscandu-mi buzele, pana la sânge, și am ținut în mine toate frustrările, doar pentru că familia mea de veterani T.O. nu trebuie sa sufere! Eu nu am dreptul sa schimb cuiva viziunea dar, am dreptul la opinie. Zic eu, ceea ce scrieti aici, ar fi corect sa comunicați veteranilor T.O., chiar și fiecăruia în parte, nu pt a debarca pe cineva, ci pt a se corecta greșelile și a se recupera pierderile, acolo unde este cazul, apelând la justiție! Cu deosebit respect, Tudose!

    • Draga spune:

     Stimate domn, oamenii astia lupta si lenteu unul ca domnia ta. Nu poti lupta cu o caracatita decat in felul asta: procese in instanta si public. In CD nu poti face nimic pentru ca atunci cand pui o intrebare sau ceri o justificare esti dat afara fara drept la replica. Analizati componenta CD ului din ultimii doi ani si o sa aveti surpriza de a constata ca se schimba precum ciorapii. Nu sunteti si gura victima sau „tata” care si a parasit copilul. In aceeasi situatie sunt presedinti de sucursale mari, gen Pitesti Ungheanu, Constanta Craciun, Sibiu Popenta, care au fost „executati” de Apostol pentru ca au pus intrebari. Eu personal nu am donat niciodata pentru a cumpara o pensiune. De ce s a luat? Sa faca Apostol petreceri ca cea de Revelion?

    • Ramona D spune:

     Tocmai ce v-a fost oferit un răspuns pertinent: când am surprins minciuna și am cerut lămuriri devenisem persoane non-grate ( in special Mihai).Noi nu am mai putut fi complici în situație. Un aspect important, pe care se pare că ei nu îl înțeleg: nu am demisionat, am renunțat la funcții tocmai pentru că trebuia doar să oferim ( îndeplinire de sarcini), fără a cere ( informații, lămuriri)

 2. John spune:

  Familia Darie…alti prosti care au crezut in AMVVD si in notiunea de veteran. Au pus botul si au muncit ca sclavii in timp ce altii faceau bani pe carca prostilor. Bine macar ca s au trezit…se pare ca altii dorm.

 3. John spune:

  Am uitat sa intreb unde sunt cei 1000 de lei donati de mine ca prima indemnjzatie? ……………………
  …….. …………………….. Comentariu moderat………………… ………………………………… Oare comisarul ala de la auditul MAI ului nu stia toate astea? E si vicepresedinte…

 4. John spune:

  Multi si au bagat picioarele in ea de asociatie din cauza acestui personaj care a tarat notiunea de veteran in mocirla. Oameni de valoare ca Iloiu, Baschi, Cosma, ca sa nu mai vorbim de cei aflati alaturi la infiintare, au preferat sa plece. Totul va iesi la oveala si furturile vor fi devoalate. Se va face un audit financiar si totul va iesi la iveala, iar cei care au furat vor plati. Cum sa l aperi pe Udrea care A FURAT un MILIARD JUMATATE din banii veteranilkr fara sa sesizezi politia? Exista alta explicatie decat ca ai fost partas sau ca ti a fost frica de ce se poate descoperi? Se va demonstra totul mai devrreme sau mai tarziu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *