Când ”Onoarea și respectul” se rezumă la fotografii și vorbe

Astăzi este ziua celor care ne-au învăţat să preţuim libertatea, supravieţuind cumplitelor orori ale celui de-al Doilea Război Mondial, orori pe care noi, astăzi, cu greu ni le putem imagina. Cinstim memoria celor care au pus ţara mai presus de propria viaţă şi aducem un omagiu etern în această zi din Săptămâna Luminată celor care au scris cu sânge istoria recentă a României. Generaţia noastră are privilegiul de a învăţa aceste lecţii de viaţă direct de la veteranii de război, iar noi, la rândul nostru, vom transmite copiilor şi nepoţilor noştri că libertatea lor de a trăi, de a visa şi de a iubi poartă preţul plătit de înaintaşii noştri, cu libertatea, iubirea, visele şi viaţa lor„, spunea astăzi, la ceas de mare sărbătoare, prim ministrul României, Nicolae Ciucă.

Faptul că astăzi a fost o zi deosebită ne-o demonstrează și parte din asociațiile aliniate sistemului militar, care, prin participarea cu fonduri și personal la activități, ne-au arătat cu adevărat ce înseamnă să simți

 ”Onoarea și respectul”.

De ce spun asta?

Păi hai să vedem cum au considerat câteva Asociații să respecte veteranii de război și cum a făcut-o sucursala București a AMVVD și implicit Consiliul Director. Avem astfel, menționată în postări oficiale, activitatea și contribuția Asociației de Caritate din Armata României ”Camarazii” la proiectul MapN ”Recunoștință veteranilor de război” prin care au fost distribuite pachete celor 1748 veterani de război și celor 43 văduve de război.

În același proiect, a fost implicată și Asociația ”Alături de eroi”, fondată și condusă de fostul secretar de stat în MapN, Otilia Sava, un sufletist și vajnic susținător al veteranilor de război.

Până și ”Liga militarilor profesioniști”, o asociație a cărei conducere este contestată în mediul online, a susținut un proiect dedicat veteranilor de război, ”Povești nemuritoare de la război încoace”.

Ce a făcut AMVVD sucursala București și implicit, Consiliul Director care decide și coordonează această structură ”nou înființată”? A participat la o activitate organizată de MApN și a făcut două fotografii pe care le-a rostogolit cu mare fast în mediul online. Atât a considerat conducerea AMVVD de la Buchrești că merită veteranii de război ai României: zero lei alocați, zero activități organizate, zero veterani de război vizitați cu cadouri (fondurile AMVVD au destinații mult mai importante, cum ar fi achiziția unei pensiuni în…Târgoviște).

Stimată conducere centrală a AMVVD, onorat Consiliu Director, alături de veterani poți descoperi spiritul de abnegaţie şi interpretarea sensului eroic al existenţei. Alături de ei poți înţelege renunţarea la tine însuţi şi dăruirea pentru altul. Alături de ei învăţăm să murim, pentru ca prin moartea noastră să trăiască țara şi să învie neamul. Prin jertfta și sacrificiul lor biruie dreptatea şi se instaurează adevărul.

Dar stimați domni și doamne, aceste sentimente se adresează acelora care trăiesc și simt românește si care înțeleg că neştiind nimic despre sacrificiul eroilor noştri, ne vom agăţa de promisiunile unei societăţi bolnave şi imorale, o societate care nu mai pune nici un preţ pe valorile naționale autentice, pe normalitatea unei familii sau pe orânduirile lăsate de Dumnezeu.

Așa să ne/vă ajute Dumnezeu!

P.S.se pare că există ceva mult mai important în viața și activitatea Consiliuui Director al AMVVD decât respectul acordat puținilor veterani de război care mai sunt încă în viață: ”Concursul Pescarul Veteran”.

Echipa Clubul Veteranilor

You may also like...

1 Response

  1. Marian spune:

    Cât de absurzi sunteți. Pai o coroana costa cât un plin la Ursul Alb. Ala cu ce mai merge? Vrei sa nu mai deconteze motorina când merge la cumpărături, ca să cumpere o coroana pentru unii care deja sunt morti? Ați înnebunit de tot. Vreți sa o puneți pe doamna președinta sa meargă cu RATB ul? Chiar nu aveți ce face. Sau pe principiul, câinii latră ursul merge. Voi nu vedeți ca l doare n baston?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *