Cum este manipulat votul veteranilor din Teatrele de Operații…

Această analiză o vom consacra modului în care este manipulat votul membrilor AMVVD, veterani din Teatrele de Operații, de către Consiliul Director prezidat de către dl. Apostol Marius:

I.       Cine pe cine controlează?

În primul rând toți membrii AMVVD, veterani din TO (fie că este simplu membru, fie că este președinte de sucursală) au uitat că Adunarea Generală este organul de conducere, iar Consiliul Director organul executiv. Ca urmare dreptul de control îl are AG asupra Cconsiliului Director și, în niciun caz, CD asupra AG.

II.      Despre statut și drepturile membrilor

Manipularea voturilor nu ar putea să se realizeze fără ignoranța dumnevoastră, a tuturor membrilor veterani. Fără supărare! Pentru că nu ați citit statutul. Haideți să-l parcurgem împreună:

Ultimul Statut votat ( si validat de instanță ) este cel din februarie 2020 care poate fi descărcat de AICI. Statutul din martie 2021 a fost validat doar parțial și DOAR în sensul respingerii dnei Mathias Cristina din funcția de vicepreședinte coordonator (pentru motive de nedemnitate – fapte înscrise în cazierul fiscal) și a respingerii cererii de înființare a unui număr de 14 sucursale. Il puteti consulta AICI: Statut AMVVD Martie 2021.

Revenind la Statut:

Art. 11: Membrii:

(1) Asociația este compusă din:

a) membri fondatori

b) membri asociați

c) membri susținători

d) membri de onoare

(2) Membrii fondatori sunt cei proveniți din rândul rândul personalului militar veteran și veteran în activitate, pensionați, în rezervă sau în retragere care au hotărât consitituirea acestei asociații și au participat la primele sale acțiuni. Au drept de vot deliberativ și pot fi aleși în organele de conducere ale asociației – reținem această primă propoziție constituitivă de drepturi!

(3) Membrii asociați sunt cei proveniți din rândul personalului cu calitatea de veteran în activitate, în rezervă sau în retragere, din sisternul național de apărare ordine publică și siguranță națională. Au drept de vot și pot fi aleși în organele de conducere ale asociațieireținem această a doua propoziție constituitivă de drepturi!

(4) Membrii susținători sunt militarii care nu dețin titlu de veteran, persoane civile, cetățeni români sau străini. Au drept de vot și pot fi aleși dacă îndeplinesc condițiile postului – reținem și această această a treia propoziție constituitivă de drepturi!

Iată deci că din structura organelor de conducere ale Asociației pot face parte în mod limitativ doar membrii asociați și fondatori. Membri susținători pot fi aleși să lucreze în toate celelalte departamente ale Asociației (ex. casier, la departamentul evenimente, purtător de cuvânt, etc.) cu excepția pozițiilor din CD atribuite exclusiv veteranilor din TO.

Cu toate acestea Consiliul Director este format în proporție de aprox 50 % de persoane non – veteran și care (în cea mai mare parte a lor) au probleme financiare, sunt executați silit și / sau considerate de Instanță ca fiind nedemne datorită faptelor înscrise în cazierul fiscal.

În lista non – veteranilor (care administrează banii veteranilor – înțelegeți ironia???) se află: dna Anton Emilia (sora de frate), dl. Vasile Cosmin, dl Maican Ion, dna Mathias Cristina și alții. Tot un non – veteran a fost și cel care v-a administat banii, până i-a intrat în buzunar suma 150.000 lei.

III.     Cvorumul (Adunarea Generală este legal constituită în prezența a cel puțin jumătate plus unul din membrii Asociației)

Atâta timp cât dl. președinte Apostol Marius nu își retrage / anulează / rectifică declarația notarială în care trâmbița aberantul număr de peste 36.000 membri, cvorumul este de 18.001 membri.

Cum însă se strânge 18.001 membri din maximul total de 8.175 membri cât are Asociația, în care sunt incluși atât decedați căt și inactivi (pardon 8.170 – să îi scad pe cei din exil), doar dl. ”general” (r) Tutunaru Florin, secretarul general, însărcinat cu numărătoarea membrilor, votului și redactarea Procesului Verbal vă poate explica. Eu vă pot doar arăta cum se anulează în instanță toate aceste aberații.

IV.     Atribuirea incorectă și nelegală a dreptului de vot

În mod normal, fiecare membru are un drept egal de vot, care ar fi trebuit să aibă o pondere de 1 / 36.000 din totalul de voturi.

Însă Consiliul Director, prezidat de Apostol Marius, impune (și dvs. cu o nepermisă ușurință acceptați) ca doar membrii consiliului (inclusiv non – veteranii) și președinții sucursalelor să aibă drept de vot (fiecare vot fiind egal). Cu alte cuvinte votul dlui președinte Baccela Adrian (care reprezintă o sucursala de 1.000 de membri) este egal cu al dnei non – veteran Mathias Cristina., votul dlui președinte Pațainea Nicolae (care reprezintă 300 de membri) este egal cu cel exprimat de dna non – veteran Anton Emiliana sau votul dlui președinte Dobrea Cătălin (care reprezintă 450 de membri) să fie egal cu cel exprimat de dl. non – veteran Vasile Cosmin.

Cu alte cuvinte, nu este nicio problemă ca un membru non – veteran din Consiliul Director are un vot (ca e dreptul lui), doar ca votul lui e doar al lui și are o pondere de 1 / 36000 din total voturi. În timp de votul unui președinte de sucursală ( legal înființată! ) cu 1000 membri ar trebui sa aiba o pondere direct proporțională cu membrii care l-au delegat / împuternicit.

În plus, mai nou, un drept de vot, egal cu votul oricărui președinte de sucursală primesc și soția dlui Apostol Marius și soția dlui Florin Tutunaru. Absolut halucinant!

V.      Nu contează ce votați ci important este ce și cât falsifică Consiliul Director

Aveți aici toate informațiile depre plăsmuirea și contrafacerea PV al AG din 26.02.2022.

Doar pentru a nu îngreuna lectura nu voi mai detalia modul și cum a fost plăsmuit Procesul Verbal al Adunării Generale din 13.03.2021 și ale cărui semnături au fost plăsmuite / contrafăcute (dar vă recomand să vă adresați direct laboratoarelor unde se realizează permanent aceste falsuri).

VI.     Atribuirea unui drept inexistent din punct de vedere legal și statutar vicepreședinților coordonatori de a vota în numele președinților de sucursală, pentru toți membrii acelei sucursale.

Cu alte cuvinte, este cazul dlui vicepreședinte non – veteran Maican Ion care are un drept de vot pesonal și alte 5 – 6 voturi pentru sucursalele din coordonarea sa. La fel și dl senator Onica Iulius, care onorează tabelul de semnături cu alte 5 – 6 voturi.

VII.    Inventarea unui număr ilogic de sucursale doar pentru a îi oferi președintelui sucursalei un drept de vot, drept care în final să fie exercitat de un apropriat al președintelui Apostol Marius.

Este cazul sucursalei Italia (Brescia) care are 1 membru (deși statutar numărul minim de membri este 3), Hunedoara care are 4 membri, Germania care are 2 membri, Strasbourg care are 6 membri, Tulcea care are 8 membri – toți președinții acestor sucursale au drept de vot egal cu președinții sucursalelor cu 300, 500 sau 1.000 membri sau cu (ironic vorbind) cu dna non – veteran Mathias Cristina (cea cu fapte înscrise în cazierul fiscal), nevestele corifeilor asociației (de asemenea persoane non – veteran).

VIII.   Sucursalele neînființate legal nu pot avea președinte și pe cale de consecință membrii aceștia nu pot delega votul lor președintelui (deoarece acesta nu există legal), ci au propriul lor drept de vot 1 / 36.000

Reamintesc că prin Încheierea nr. 99 pronunțată în Ședința de Cameră de Consiliu în data de 12.05.2021 de Judecătoria Sector 4 în dosarul civil nr. 8273 / 4 / 2021 (pe care conducerea Consiliului Director, prezidată de dl. Apostol Marius, v-a ascuns existența) s-a respins înființarea următoarelor 17 sucursale (din totalul de 46!!!):

i.        Baia Mare

ii.       Călărași

iii.      Curtea de Argeș

v.       Germania

vi.      Giurgiu

vii.     Gorj

viii.    Londra

ix.      Mangalia

x.       Mehedinți

xi.      Miercurea Ciuc

xii.     Prahova

xiii.    Sfântu Gheorghe

xiv.    Sighișoara

xv.     Strasbourg / Franța

xvi     Teleorman

xvii    Turda

xviii   Vaslui

Potrivit art. 13^1 din O.U.G. nr. 26 / 2000 privind asociațile și fundațiile

(2^1) Sucursalele își pot desfășura activitatea numai după înscrierea lor în Registrul asociațiilor și fundațiilor.

Important de înțeles este că dreptul colegilor din aceste sucursale „neînființate legal” / invalidate de Instanța de judecată, de a se exprima prin vot este consecința firească a modului abramburistic de redactare a procesului – verbal de către compartimentul condus de secretarul general Tutunaru Florin. Dar cine să aibe curajul să-și asume aceste eșecuri și să ne impresioneze printr-o demisie de onoare?

În loc de concluzii:
 1. Dacă tot nu puneți preț pe respectarea legii sau statutului, de ce mai faceți adunări generale?
 2. V-ați gândit vreodată că organizarea AG, cu tot ce înseamnă de la insigne la lautari și de la mapa de prezentare la șampanie (și mă refer la ultimele două pe care le cunosc) au costat Asociația peste 15.000 euro? Dacă o fi mult, dacă o fi puțin, raportați-vă la cei ZERO LEI direcționați către CRRV. Pare mult, nu-i așa? Dar raportati-vă la cele 2.000.000 drenate din Asociație în ultimii 2 ani? Pare putin, nu-i asa? De unde au fost banii? Din cotizațiile și donațiile dumneavoastră, că doar nu credeți că și-a pus vreunul din colegii din Consiliul Director leafa / pensia la bătaie.
 3. Atâta vreme cât dumneavoastră, domnilor veterani ai Teatrelor de Operații acceptați ca banii dvs. să fie administrați (în contra firii) de către non – veterani, majoritatea cu probleme de integritate: fie că a sustras 150.000 lei, fie că sunt executați silit, fie că sunt nedemni ca urmare a faptelor fiscale, etc.) nu aveți voie să vă plângeți că v-au dispărut banii sau că proiectul CRRV (pentru care doar voi ați donat, ei mai ușor și cu timiditate) a fost abandonat. Este doar o consecință firească a ușurinței cu care și în cine ați / v-ați investit încrederea și buna dvs. credință.

P.S.: Prietene, tu crezi că un Consiliu Director, nelegal ales, confirmat printr-un PV alterat / contrafăcut (care nu mai există în materialitatea sa, în forma lui originară), are drept de a convoca Adunarea Generală Extraordinară pentru a cere o reconfirmare? Crezi că prin această mașinațiune vei lăsa fără efect hotărârile care se vor pronunța? Superrrrrrrrrrr! Te susțin! Ne vedem la JS 4!

You may also like...

3 Responses

 1. Laurentiu spune:

  Eu am inteles cum se manipuleaza votul, si nu numai. Ma doare doar ca multi voteaza „cu ochii larg inchisi”

 2. BauBau spune:

  Si ce ma, nu au valoare Apostoleasca si cu Tutunareasa? pai bai baiatule, sunte neveste de presedinti si de secretari generali, au toate drepturile. sa vezi cand si-or lua si stangile. si la urma urmei, ce vrei tu ca sa mearga cu ratb ul cand asociatia are atatia bani de decontat motorina, mai ales acum cand e 9 lei litrul?

 3. Laurentiu spune:

  Eh, cum este manipulat?! Cu maiestrie. Doar ca smenul a inceput sa fasaie zgomotos si se va desumfla pana la urma. Ca si barca in care inca stati, domnilor carmaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *