ONOARE ȘI RESPECT! Oare? [3]

CUM FUNCȚIONĂM?

Pe scurt, cum ar trebui să funcționeze o asociație? Din punct de vedere al organizării, asocierea trebuie să fie benevolă, toți membri să aibă aceleași drepturi, structura decizională să fie Adunarea Generală și să existe o structură de execuție care să urmărească punerea în practică a deciziilor și încadrarea în cheltuielile aprobate de aceasta.

Mai mult, în interiorul asociației, membrii se pot afilia în structuri teritoriale (sucursale,filiale) formate din cel puțin 3 membri care la rândul lor își pot alege o conducere care să îi reprezinte în relația cu asociația.

Din punct de vedere al deciziilor, toți membri au drept de vot, pot participa la Adunarea Generală sau pot fi reprezentați (cu documente oficiale bineînțeles) iar deciziile trebuie luate cu majoritate de voturi.

Cum funcționează AMVVD?

Să începem cu Adunarea Generală din anul 2022, când, așa cum am spus în articolul precedent, doar la insistențele unor participanți s-a prezentat și consemnat situația membrilor din sucursale, deși în opinia mea aceasta ar fi trebuit să fie prima activitate pentru a se vedea dacă adunarea este statutară și a stabili procentul de vot pentru fiecare sucursală, întrucât acestea nu au toate același număr de membri și nu poate fi atribuit același număr de voturi pentru o sucursala cu 10 membri și una cu 500 de membri.

De ce nu s-a întâmplat așa? Este doar una din întrebările adresate celor care au prezidat activitatea.

Plecând de la datele oficiale și analizând procesul verbal rezultă următoarele:

 • membri oficial declarați: 36.000 (declarație notarială);
 • membri raportați și consemnați: 8175 = 22,7% din 36.000 (cu rezervele din articolul anterior la care se adaugă sucursalele înființate în anul 2020, care nu au fost validate de judecătorie în anul 2021);
 • membri reprezentați cu documente oficiale: 4243 = 11,7% din 36.000 (din cei 4243 trebuie să scădem în jur de 850 de membri ai sucursalelor înființate în anul 2020, care nu au fost validate de judecătorie în anul 2021);
 • membri nereprezntați, reprezentați nelegal sau de persoane care nu aveau acest drept conform statutului: 3932 = 10,9% din 36.000.

Analizând datelele, constatăm că, la un număr de 36.000 de membri, pentru a fi statutară adunarea, ar fi trebuit să fie prezenți sau reprezentați legal 18001 membri. Oare chiar nu a sesizat nimeni ca lipsește un 1 din fața celor 8175, pentru a avea cvorum?

Evident că nu aveau de unde să fie atâția, deoarece în evidențe par a fi doar 8175 (si aici cu multe rezerve). Normal că nu pot să nu întreb din nou: De ce să declari 36.000 în loc de 8.000?

Despre cei prezenți

Din procesul-verbal rezultă că au fost prezente 46 din 61 de persoane cu drept de vot, adunarea a fost declarată statutară, s-au analizat probleme propuse și au votat 61 din 46 prezenți. Mai înțelege cineva ceva?

Nici o treabă cu numărul de membri reprezentați!!!

Interesant este că, la sfărșit, după întocmirea procesului verbal al adunării acesta ar fi trebuit semnat de 48 de persoane, conform numărului curent, dar este semnat de în jur de 20 de persoane, reprezentând aproximativ 1400 de membri (estimarea cu membri îmi aparține mie, pentru altcineva nu contează că 1400 reprezintă aproximativ 18% din 8175 și aproximativ 4% din 36.000).

De ce nu au semnat și ceilalți participanți la activitate? Cine sunt cele două doamne care semnează pentru București? Există sucursala București?

Să mai adaug că au venit cu temele nefăcute și au permis să participe la ședință și să voteze un membru al consiliului director și președinții sucursalelor constituite în 2020 care nu sunt validați de judecătorie în anul 2021? Să mai adaug că unii președinții de sucursale sunt numiți de Consiliul Director? Dacă greșesc, adresez rugămintea celor în drept, să fie postate documentele prin care sucursalele solicită constituirea și în care președinții acestora sunt propuși pentru numirea în funcții (în special a celor care au
între 1 și 30 de membri).

Asteptăm cu interes decizia instanței în urma introducerii cererii de anulare a adunării generale și a actelor întocmite în urma acestei activități.

Acesta să fie oare respectul unora față de membri asociației și față de lege?

Așa înteleg unii ONOARE ȘI RESPECT!


PS – deși am făcut Școala Militară ador varza cu carne.

Mircea BATSCHI

You may also like...

11 Responses

 1. Petrisor spune:

  Domnilor, de ce nu ați fost de la început la această inițiativa? Și cui servește această răutate? Nicidecum militarilor!

  • John spune:

   Petrisor, problema este mai simpla decat iti imaginezi: nu este o rautate, este o normalitate si ea serveste DOAR ADEVARULUI. Faptul ca cineva intreaba inseamna ca are nevoie de un raspuns, nu sa fie dat afara, pebtru ca nu traim in dictatura.
   Ceea ce se intampla este pur si simplu efectul democratiei pentru care au murit oameni la revolutie: oamenii si au cerut drepturile in instanta, ca efect al eliminarii din asociatie, dispuse ilegal de presedinte. De asta exista instanta, sa scoata adevarul la iveala. E ceva rau ca oamenii isi cer drepturile sau trebuie sa ridice osanale conducatorului iubit?

  • Diana spune:

   Daca este asa cum spun cei de aici, clar serveste asociatiei. In alt articol se vorbeste de niste sume imense cheltuite pe…aer. Daca cel care a scris articolul are dreptate si din asociatie se sifoneaza bani, oare acest demers de sifonare a banilkr nu estte bun pentru asociatie si pentru miljtari? Eu am donat cu toata inima 1000 de lei, chiar daca nu ma dau banii afara din casa si chiar as vrea sa stiu ce s a facut cu ei, nu e normal?

   • Sarutmana Stimata Doamna,
    Am sa va prezint maine, cum toate sumele donate in contul CRRV au fost cheltuite pe orice altceva ecat CRRV.
    De la sloganul „donati 1 leu / pentru Ateneu” s-a ajund la „niciun leu / pentru CRRV – eu”.
    Ironia mare este ca tocmai intitiatorul aceste campanii, nu se afla pe lista de donatori!
    Si de ce ar fi donat, daca tot trebuia sa ii cheltuie?
    Deoarece lumea e impartita in 2 mari categorii: unii care vorbesc ce stiu si altii care stiu ce vorbesc, daca imi dati numele dvs., maine va spun ziua si banca din care ati donat. Sau invers: imi spuneti data si eu va spun numele si banca.
    Si cu riscul de a ma repete: in aceasta lista nu figureaza numele initiatorului campaniei – semn ca foar banii dvs. trebuiau colectati.

 2. Mihail M spune:

  Va rog sa puneți o întrebare ” liderului” : de ce sunt mai mulți civili decât militari în asociație? Cum se face ca dintre cei care au fost la început în conducerea asociației nu mai e nici unul, nici măcar membrii. Sa îl intrebati pe primarul de la Singurei cum e cu banii pt concerte, dacă muzicienii au fost plătiți, unde sunt banii din donații, unde s-au sifonat… oooo sunt atât de multe întrebări. Va fi o implozie, se vor da în gat unii pe alții sa scape. Marius, nici nu știi cât de mic începi sa fii.

  • Robert spune:

   Sunt primul președinte al Sucursalei Brașov. Nu mai fac parte din asociație de aproape patru ani. Civili sunt multi inclusiv în conducerea asociației.

  • Buna seara, raspunsul este mult mai colplex dacat il anticipati:
   https://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000495456&id_inst=4
   Iata cum, in dispretul instantei de judecata civilii sunt tinuti in functii de conducere – lucru care se justifica printr-o „fratie”, in care membrii sunt stransi in jurul unui borcan cu miere (in care albinutele doneaza prima indemnizatie, cota din impozitul de profit, si alte asemenea)

   • Corneliu spune:

    v-as inteba la afirmatia facuta mai sus cat de multe stiti despre acest lucru si daca vă sustineti aceste afirmatii „Buna seara, raspunsul este mult mai colplex dacat il anticipati: https://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000495456&id_inst=4
    Iata cum, in dispretul instantei de judecata civilii sunt tinuti in functii de conducere – lucru care se justifica printr-o „fratie”, in care membrii sunt stransi in jurul unui borcan cu miere (…)”. Persoana mi-a fost angajata in trecut si nu am ce sa-i reprosez, o persoana corecta care si-a aparat subalternii certandu-se cu sefii, a pierdut mult din aceasta cauza. Problema ei este un accident (daca-l pot numi asa), o intamplare nefericita. Din ce o cunosc, daca-i intrebata spune care-i cauza. Pacat. Eu unul o respect pentru toata munca ei! A lucrat cu jurnalisti adevarati, nu cei din ziua de azi și toti o respecta.

    • Marian spune:

     Problema ei, din ce vad eu pe acel portal, este instanta. Aceasta INSTANTA a DECIS ca Mathias nu are ce cauta in conducerea AMVVD si cu toate astea, de mai bine de un an semneaza acte oficiale. FOARTE TARE. Cine sfideaza legea, de ce si cine a avizat asta? Oare sfidarea unei decizii a instantei nu este caz penal? Se pare ca oamenii astia au si ei dreptatea lor. Dovezi neica, nu vrajeala…

 3. Teofil spune:

  Pai, cand ați întrat în qsociatie nu v-ati interesat de „lider”? Ca e un obscur subofițer șofer? Ca habar nu are de armata și în toată viata lui a făcut un singur curs militar? Pe bune? Cum dracului sa te duci după fenta. Asta e un păcălici.

  • Cris spune:

   Asta te deranjeaza? Ca este un simplu subofiter? Un sofer? Mergi la celalalte asociatii militare conduse doar de generali, sunt mai multe ca asociatiile de locatari. Acolo sigur nu vorbeai asa. Te taie la ficat ca omul a reusit sa faca a 2-a cea mai mare asociatie a militarilor din tara? Probabil si cel de la Constanta de deranjeaza. Daca Apostol a facut ceva ilegal sa raspunda, insa balacareala asta doar dovedeste ce caractere nu sunteti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *