Si un pic despre (IN)existența fondurilor europene pentru CRRV

De ani de zile, prietenul meu incearca să motiveze achiziția Pensiunii Karoline și drenarea tuturor banilor Asociației în conturile private ale bunului său prieten Stroila Gabriel prin faptul că această cladire ar fi utilă tuturor veteranilor din TO.

Pe bune, zic? Și cum o sa folosim noi, cei 36.000 membri, Pensiunea asta cu 7 camere din care jumătate fără nici măcar grup sanitar? Dacă mergem fiecare dintre noi în concediu (presupunând ca ar exista doritori pentru un concediu la periferia frumosului oras Târgoviște) și ar sta fiecare doar o săptămână, atunci în exact 100 de ani ne vine rîndul la fiecare.

Atunci s-a sucit și ne-a mințit, așa cum o face de fiecare dată când vine în discuție subiectul Karoline, că această Pensiune va fi folosită ca sală de mese și bucătărie pentru CRRV, deoarece suntem condiționați de preaprobarea acordării fondurilor europene (care nu prevăd posibilitatea finanțării acestor spații de preparat și servit masa).

Abia, am plecat cu toții de la Adunarea Generală a Asociaților, când a promis că va renunța la această achiziție, antecontractul urmând a fi luat de alți investitori (vă mai aduceți aminte și această minciună) și uite cum prietenul meu „o sucește din nou”, invocând Grația Divină ca intermediar la iminenta fondurilor europene.

Captura grup WhatsApp
Relația președintelui AMVVD cu divinitatea

Sper din tot sufletul că nu o să-i destrămăm relația prietenului meu cu Divinitatea (atenție însă prietene la Porunca a treia [i]) dacă totuși îi vom cere să ne arate toate cererile, răspunsurile, pre-aprobările obținute de la Ministerul Fondurilor Europene pentru proeictul C.R.R.V.

Până atunci voi rosti două incantații, citând surse oficiale (pe care sigur nu le știți deoarece v-au fost ascunse de conducerea CD) care vă vor lămuri cât de încurcate sunt de fapt lucrurile la CRRV:

1.       Adresa Administrației Prezidențiale din 26.06.2021;

2.       Adresa Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene din 09.04.2021

care ar avea strofele oarecum asemănătoare:

Având în vedere că proiectul de realizare a Centrului de recuperare și refacere pentru veterani (…) nu este în linie cu obiectivul general al Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027 DEOARECE BUGETUL SOLICITAT E PREA MARE ÎN RAPORT CU GRUPUL ȚINTĂ, REDUS NUMERIC (…).

sau

“În urma reanalizării proiectutui Centrului pentru recuperare și reabilitare pentru veterani CE ne-a transmis faptul că intervenția nu este în linie cu obiectivul general al POIDS, respectiv sprijinul pentru cele mai vulnerabite categorii de persoane și dezvoltarea rețelei de servicii sociale, GRUPUL ȚINTĂ AL PROIECTULUI ESTE REDUS NUMERIC, bugetul solicitat este mare, iar centrele de acest tip din alte țări europene sunt finanțate de ministerele apărării respective”.

Dacă la fantasmagorica cifră de 36.000 membri eram un grup țintă redus, cum ar fi sunat răspunsul Administrației Prezidențiale DACĂ AR FI ȘTIUT ADEVĂRUL, respectiv că suntem doar 7.000 – 8.000 membri (cu tot cu civili, cu inactivi și cu decedați)?

Cum au crescut costurile proiectului CRRV?

Dar de ce bugetul solicitat e prea mare? Ați informat Ministerul că ați mărit din pix, costurile acestui proiect la 80.000.000 euro sau răspunsul vizează costul inițial de 50.000.000 euro?

Și cu toate astea, prietene ai ținut tu morțiș să drenezi toți banii alocați CRRV-ului în buzunarele prietenului tău Stroilă și să achiziționezi Pensiunea Karoline, abandonând proiectul CRRV și lăsând pe donatori și cotizanți cu ochii în soare.

Iar ne-ai mințit prietene, iar ne-ai mințit. Dar oare când anume ai spus adevărul (asta dacă l-ai spus vreodată)?


[i] Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *