Veteranii de război versus papanașii AMVVD

Vă puteți intreba ce legătura este între cele trei noțiuni prezentate în titlu. La prima vedere niciuna însă în cele ce urmează vom trage un semn de egalitate între noțiunile de veteran, papanaș și AMVVD.

Veterani de război a avut România atât după primul război mondial cât si după cel de-al doilea. Au fost sute de mii și, în timp, au rămas mai puțin de 2000. S-au stins unul câte unul, umili, statul român și societatea civilă uitând că le datorează TOTUL.

Când spun societate civilă nu mă refer la acele ONG uri sau asociații formate din civili pentru că ei nu stiu ce inseamnă bocancul purtat la 35 de grade sau cîmpul de luptă, ci la cele peste 50 de asociații și organizații formate în marea lor majoritate din militari.

50 de asociații care, cu mici excepții, și-au uitat obiectivele stabilite în statutul de funcționare, marea lor majoritate având stipulat ca și punct distint, omagierea veteranilor de război…pentru că este un subiect sensibil care atrage  membri, membri susținători, cotizanți…

AMVVD, papanașii și clătitele

Este și cazul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități(AMVVD) a cărei conducere, deși s-a mutat la Târgoviște de câteva luni, nu a catadicsit să participe măcar cu un buchet de flori la sărbătorirea  venerabilei vârste de 105 ani a veteranului de război Ion Banu, în comuna Glodeni, județul Dâmbovița.

De ce nu a participat AMVVD la activitate? Pentru că actuala conducere, nelegală, consideră mult mai importantă promovarea papanașilor și a clătitelor de la ”Pensiunea Clubul Veteranilor” de la Mănăstirea Dealu decât sărbătorirea unui veteran al celui de-al doilea război mondial, Ion Banu, veteran care  a împlinit venerabila vârstă de 105 ani. Poți lupta cu papanașii și clătitele?

Născut la 1 august 1918, în comuna Glodeni, județul Dâmbovița, Ion Banu păstrează la venerabila vârstă de 105 ani aceeași atitudine respectabilă și îmbracă haina militară cu mândrie. Comanda garnizoanei Târgoviște, reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cultul Eroilor, Prefecturii Dâmbovița și ai Primăriei Glodeni l-au sărbătorit la el acasă.

Să fii militar era o mândrie! Să-ţi aperi ţara, cea mai mare onoare….spunea acum un an, la aniversarea celor 100 ani un alt veteran de război.

Și da, pentru acești oameni, faptul că o asociație care luptă pentru drepturile veteranilor, le-ar fi trecut pragul pentru un banal ”La mulți ani” și o medalie de recunoștință ar fi însemnat mult. Ar fi însemnat ca România, țara pentru care au suferit ani întregi, nu i-a uitat.

Dar AMVVD este prea ocupată să prezinte onoare și respect postărilor cu papanași și clătite ale distinsului  ex-președinte Apostol.

RUȘINE!

You may also like...

2 Responses

  1. John spune:

    Nu știu dacă își plătește camera, însă mai curios sunt dacă plătește papanașii și clătitele. Ca 3 mese pe zi el și soția sunt ferm convins ca nu le plătește. Va provoc stimate președinte al AMVVD sa faceți publica chitanta și factura prin care ați achitat masa pentru dumneavoastra și dna veteran Apostol de mai bine de doua luni de când v ați mutat la Târgoviște.

  2. Apostola spune:

    Sunt curioasă, își plătește camera de la pensiune , de atâtea luni? Din banii cui? În calitate de ce nu plătește? Este firma lui din banii veteranilor? Cât de prost/dobitoc să fii să stai și să comentezi cu „respect” la farfuriile cu clătite/papanași. Sănătate multă venerabilului veteran de război!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *